Diari La Veu del País Valencià
El nombre d’empreses en concurs de creditors augmenta un 40%, cinc vegades més que la mitjana estatal

El nombre d’empreses del País Valencià que va entrar en concurs de creditors durant el passat mes d’octubre es va incrementar un 40%, cinc vegades més que la mitjana del conjunt de l’Estat, que és del 8%. A més, les dissolucions van disminuir un 14% al territori i van augmentar un 18% a nivell estatal, segons les dades del Estudi sobre Concursos i Dissolucions desenvolupat per Informa D&B.

En concret, el territori va registrar en octubre un total de 63 concursos i 173 dissolucions d’empreses. Per sectors, els més afectats per aquest tipus de procesos són el comerç i la construcció, amb 20 i 11 concursos i 46 i 40 dissolucions, respectivament.

Per demarcacions, València suma 42 concursos i 106 dissolucions; Alacant, 15 i 46, i Castelló, 6 i 21, respectivament. Les dades del acumulat del 2017, entre gener i octubre, recullen una davallada del 5% en l’activitat concursal en el territori, amb un total de 523 procesos d’aquest tipus i un millor comportament que el conjunt de l’estat espanyol, on van augmentar lleugerament un 2%. Les dissolucions també van baixar tímidament durant els 10 primers mesos de l’any, un 0,04% en el país, en registrar un total de 2.312.

En comparació amb la resta d’autonomies, el País Valencià és la tercera amb més concursos, tant en el mes d’octubre com en el que portem d’any. La superen Catalunya i la Comunitat de Madrid. També és el tercer territori amb major nombre de dissolucions, després de Madrid i Andalusia.

A nivell estatal, en octubre s’han comptabilitzat un total de 496 concursos i 2.045 dissolucions. Els primers han augmentat un 8% respecte a fa un any i un 77% en comparació amb setembre. Aquestes xifres suposen el major registre de l’any i el més elevat des de novembre del 2015. Per la seua banda, les dissolucions a l’estat espanyol han augmentat un 18%, amb 22.686.

La major part de les societats concursades en octubre són microempreses, un 83%, mentre que les xicotetes empreses suposen aproximadament el 14% i les mitjanes, el 3%. En canvi, les grans companyies únicament representen el 0,2% del total de l’activitat concursal.

Comparteix

Icona de pantalla completa