Diari La Veu del País Valencià
El PPCV atribueix a la baixa qualitat de les lleis els recursos presentats pel govern de Rajoy

El president del grup popular a les Corts, Jorge Bellver, ha assenyalat que el Consell “aprova lleis maldestres que després són qüestionades per tots” i ha qualificat d'”inaudit” que l’Agència Antifrau, recentment creada, “haja sol·licitat el canvi de la seua llei de creació als pocs mesos d’haver-se aprovat”.

“El Botànic fa lleis nyap per a fer equilibris entre els seus socis de govern però que després només presenten problemes”, ha dit el diputat en un comunicat. Bellver ha recordat que el seu grup ha advertit des de fa temps de “l’escassa qualitat de les lleis aprovades pel parlament amb poc de rigor jurídic, que solen aprovar-se sense atendre les recomanacions jurídiques del Consell Jurídic Consultiu (CJC)”

Bellver ha manifestat que “el Botànic està fent una legislació d’impossible aplicació, amb qüestions inconstitucionals, atribuint-se competències” que no són seues i “creant confusió sobre competències i duplicitats”. I després, a més, “fan victimisme amb els recursos”.

Així, lamenta que el Consell i els grups del Botànic “fan lleis nyap que després han de ser recorregudes pel govern de la nació perquè contenen articles que excedeixen de la seua competència o que, fins i tot, han de ser esmenades pel propi organisme creat, com en aquest cas. Mai havia ocorregut alguna cosa semblant: que un organisme pretenga legislar sobre ell mateix”.

“Ja vam advertir en el seu moment de les dificultats de creació d’aquesta agència que ara pretén, a través d’un escrit del seu director, canviar la seua naturalesa jurídica, la seua manera de gestió pressupostària, la contractació i els llocs de treball. En definitiva, volen canviar tota la llei per a guanyar en autonomia”, ha indicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa