Diari La Veu del País Valencià
Compromís obri el cens de les primàries per elegir els seus candidats a les Europees
RedactaVeu / València

Compromís ha encetat el procés per a triar els candidats que representaran a aquesta formació nacionalista en les pròximes eleccions europees. Així, hui mateix ha obert el termini d’inscripció en el cens de les primàries que la coalició ha convocat per triar els seus candidats a les eleccions al Parlament Europeu.

Segons informa Compromís, podrà inscriure’s en el cens qualsevol persona major de 16 anys veïna del País Valencià que declare la seua voluntat de compartir els valors de Compromís mitjançant un formulari d’inscripció. Totes aquestes persones se sumaran als militants i simpatitzants que votaran en les primàries que es celebraran el pròxim 21 de març. Per a tot aquest procés la coalició ha habilitat un espai específic de primàries a la seua pàgina web coaliciocompromis.net

Sistema de votacions

Compromís ha establit tres mecanismes per poder exercir el vot en aquestes eleccions primàries: en línia, per correu i presencial. Aquesta votació es realitzarà des de la mateixa pàgina web de la coalició els dies 17, 18 i 19 de març. Pel que fa al vot per correu s’haurà de sol·licitar amb antelació.

Pel que fa la votació presencial, aquesta s’ha convocat per al divendres 21 de març. Compromís ha avançat que hi habilitarà el major número de meses electorals a les comarques, com a mínim una a les poblacions de més de 150 afiliats.

Precandidats

D’altra banda, Compromís també ha obert el termini per a la presentació de candidatures a aquestes primàries, i es tancarà el termini de presentació dels avals necessaris el 3 de març. Els precandidats hauran de presentar un mínim de 129 firmes d’afiliats per optar a encapçalar la llista de la coalició al Parlament Europeu i un mínim de 43 avals per optar a formar part d’eixa llista.

#PrimàriesCompromís

Finalment, Compromís ha fet una crida per animar la ciutadania a participar en aquest procés de primàries per elegir els candidats que els representaran en el Parlament Europeu. Per això, ha llançat una campanya amb el hashtag #PrimàriesCompromís i el lema “Ara tu decideixes Europa!” per tal d’implicar el major nombre de valencians i valencianes que comparteixen els valors de la coalició. Així mateix, s’organitzaran activitats per explicar l’objectiu d’aquestes eleccions primàries i tot el procés, així com debats amb els candidats.

Comparteix

Icona de pantalla completa