Agricultura publica les bases de les ajudes per a obtindre la certificació de la producció ecològica

Aprova un nou règim d'ajudes dirigit als agricultors, ramaders i empreses agràries
/ València
13 novembre 2017 01:00h

La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) l'ordre per la qual s'estableixen les bases reguladores de les ajudes per al suport a la certificació al País Valencià, en el marc del I Pla Valencià de Producció Ecològica 2016-2020.

Aquest pla estableix en la seua línia estratègica 5 la millora de la governança i la transparència del sector i polítiques transversals. Amb la finalitat d'aconseguir aquest objectiu, s'apliquen diverses mesures, entre les quals es troben la reducció de les quotes als controls i la certificació de la producció ecològica valenciana, mitjançant l'establiment d'ajudes, segons explica el Consell en un comunicat.

L'ordre, dotada amb fons propis de la Generalitat, aprova un nou règim de subvencions –dirigit als agricultors, ramaders i empreses agràries– que pretén potenciar la producció, transformació i consum dels productes agrícoles i ramaders ecològics.

Aquest nou règim d'ajudes, destinat a fomentar la producció ecològica en l'àmbit del territori valencià, suposa un instrument a favor de la competitivitat en el sector agrari, ja que ofereix als consumidors, a través del sistema de control i certificació, una garantia objectiva de la presència d'una sèrie d'atributs de valor en el producte.

El Comité d'Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV) serà l'òrgan d'assistència encarregat de la gestió d'aquestes ajudes destinades als agricultors, els ramaders i les empreses agràries.

La superfície dedicada a cultius ecològics al País Valencià va augmentar un 20% entre 2014 i 2016, segons l'últim informe de la Conselleria d'Agricultura. El 2016, la terra dedicada a aquest tipus de cultius va augmentar un 9,5% respecte a l'any 2015 i va aconseguir arribar a les 61.016 hectàrees (sense considerar la superfície de terreny forestal i plantes silvestres, per a homologar les dades amb els d'Eurostat), la qual cosa suposa una fita i situa en el 9,3% la proporció de superfície agrària ecològica en el conjunt del territori. Per demarcacions, la d'Alacant és la que més superfície dedica a aquest tipus de cultius, amb 35.769 hectàrees i un 58,6% sobre el total, seguida de la de València, amb 17.125 hectàrees i un 28,1%, i la de Castelló, amb 8.122 hectàrees i un 13,3%.

next