Diari La Veu del País Valencià
Ford preveu recuperar un torn de treball amb la fabricació d’un nou motor a partir d’abril

La planta de Ford Almussafes preveu recuperar el segon torn de motors, uns 140 treballadors, en abril del 2018 amb la fabricació en sèrie del nou motor Maverick, la producció del qual ha iniciat ja els “treballs preliminars”.

D’aquesta manera, s’espera posar fi a l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), que afecta de forma rotatòria 380 treballadors, segons ha explicat hui el portaveu d’UGT-Ford, Carlos Faubel. El 9 d’abril de 2018 aquest motor entrará ja en sèrie en les línies de fabricació i a partir de la primera setmana de maig s’espera que la seua producció arribe als “1.000 motors diaris”, en la seua majoria destinats als Estats Units i el Canadà, on anirà a parar el 90% de la producció.

El segon torn de la planta de motors es va perdre la passada primavera amb la fi del contracte amb Jaguar Land Rover i la reducció de la càrrega de treball de muntatge de motors. Ara, un any després, es recupera per a atendre la construcció del nou motor, que començarà després de les vacances de Pascua, ha informat el líder sindical.

Aquesta mesura s’enquadra dins del pla signat en juliol d’aquest any, cosa que mostra, segons Faubel, que “els compromisos s’acompleixen” i confia que passe la situació dolenta i que es recupere l'”estabilitat laboral” en la planta.

Comparteix

Icona de pantalla completa