Diari La Veu del País Valencià
La discogràfica Mésdemil tanca per problemes econòmics

La discogràfica Mésdemil tanca les portes després de 10 anys treballant. Així ho ha comunicat l’empresa liderada per Carme Laguarda, Andreu Laguarda i Tubal Perales a través de les xarxes socials.

Nascuda a Benaguasil en el 2007, el segell valencià ha estat un dinamitzador de l’escena musical valenciana en llengua pròpia, fins al punt de ser la discogràfica amb més nominacions en les dotze edicions dels Premis Ovidi que lliura el Col·lectiu de músics en valencià Ovidi Montllor. En aquesta darrera edició, però, els discos produïts per Mésdemil van rebre fins a 17 nominacions.

Pocs dies després d’haver acabat la fira de la música valenciana Trovam, Mésdemil ha anunciat que cessarà la seua activitat a finals d’aquest 2017. Des del segell, però, afirmen que després d’una dècada se senten molt satisfets per haver editat 132 discos. “Les principals raons que ens ha dut a prendre aquesta decisió han estat els problemes econòmics que ens han acompanyat des dels inicis i mai ens han abandonat”, expliquen. És per això que “hem decidit plegar per a dedicar-nos a altres projectes”.

Això no obstant, han anunciat una festa de comiat per al proper 27 de desembre a la sala 16 Toneladas, a València, amb la participació de cantautors i grups com Andreu Valor, Mireia Vives & Borja Penalba, MC Alberto, Herba Negra, Pellikana, Candela Roots, Mox, Gener i DJ Conill. I la sorpresa de fer reaparéixer els grups que van ajudar a nàixer el segell valencià com Bakanal i Rapsodes. Cada grup tocarà 3 o 4 cançons, afegeixen, i l’entrada costarà 10€ i es podrà comprar el mateix dia del concert a la taquilla.

Comparteix

Icona de pantalla completa