Compromís denuncia la detenció de dues persones a Sellent per gravar el ple municipal

Mireia Mollà recorda que aquestes sessions són públiques i qualifica d'intolerables els fets
19 febrer 2014 01:00h
Vista del municipi ribereny de Sellent.
RedactaVeu / Europa Press/ Sellent
 
El talant antidemocràtic del PP torna ha fer-se patent, esta vegada al municipi ribereny de Sellent. Dues persones foren detingudes al municipi de Sellent la setmana passada després d’intentar gravar un ple municipal, un fet que des de Compromís qualifiquen "d'intolerable en un estat democràtic", ja que es tracta d’una sessió de caràcter públic i, per tant,tal i com assegura la diputada Mireia Mollà, "accessible a tots els ciutadans i ciutadanes".

La parlamentària de Compromís ha recordat que, a més del "caràcter públic" dels plens, "existeixen diferents sentències judicials en què es reconeix el dret de les persones a gravar-los", com la del Tribunal Suprem contra el Govern local de Pilar de la Foradada o la del TSJ valencià contra el d’Ènguera.
 
En aquest sentit, la diputada ha indicat que "és intolerable que en el segle XXI l’alcalde de Sellent impedisca els veïns gravar els plens municipals i, a més, els tracte d’intimidar amb denúncies perquè no ho tornen a intentar", per la qual cosa ha exigit al cap de la Corporació municipal "que permeta les gravacions" en el ple que està previst celebrar-se aquesta mateixa vesprada. 
 
"En un moment en què la transparència és un tret més que necessari en les institucions, trobem que encara existeixen dirigents que les entenen com a pròpies i es neguen a acceptar el seu caràcter públic, per tant, instem l’alcalde de Sellent a abandonar aquesta actitud i reconèixer el dret dels ciutadans i ciutadanes a participar i gravar del ple municipal", conclou Mollà. 


 
next