Els ex de Cs salven la llei d'acompanyament del Botànic després de l'abstenció de Podem

La formació d'Antonio Estany es desmarca del Consell després del veto del PSPV a la taxa turística video
/ València
17 novembre 2017 01:00h
El conseller d'Hisenda, Vicent Soler, ha sigut l'encarregat d'explicar el contingut de la llei d'Acompanyament.

La línia vermella establida ahir pel portaveu socialista a les Corts, Manolo Mata, contra la inclusió de la taxa turística als pressupostos de 2018 ha portat Podem a enfortir el seu pols amb el Consell i els partits que en formen part. La mesura de força aplicada al ple de la llei d'acompanyament ha sigut abstindre's en les esmenes a la totalitat presentades per PPCV i Ciutadans. 

Amb aquesta abstenció, PSPV i Compromís s'havien quedat en minoria i les esmenes podien eixir aprovades amb els vots de PPCV, Ciutadans i Agermanats (els 4 exdiputats de la formació taronja). L'abstenció d'Agermanats hauria deixat les votacions en empat, però calia que votaren amb el Consell per a assegurar que les esmenes de retirada de la llei no prosperaren.

Resultat de la votació de les esmenes a la totalitat de la llei d'acompanyament als Pressupostos.

I així ha ocorregut. Mentre que Podem s'ha abstingut, Alexis Marí, David de Miguel, Alberto García i Domingo Rojo han rebutjat les esmenes i han permés que la llei d'acompanyament tire endavant i continue la seua tramitació.

La decisió de Podem suposa una escletxa significativa en la majoria parlamentària basada en l'Acord del Botànic. Per primera vegada, una norma amb grans implicacions pressupostàries i que inclou nombroses mesures socials no té el suport dels tres signants de l'acord que ha permés el canvi polític al País Valencià. 

next