Diari La Veu del País Valencià
4 aspirants per a encapçalar la llista de Compromís per a les europees

RedactaVeu / Burjassot.

La seu de Compromís per Burjassot ha segut aquest dijous l’espai elegit per l’alcalde d’aquesta localitat, Jordi Sebastià, per a donar el tret d’eixida a les primàries de Compromís per a les eleccions europees.

Sebastià, històric militant del Bloc, ha anunciat que es presentarà a les primàries per aquestes eleccions del pròxim mes de maig. Una aposta “segura” que ha fet el Bloc amb un militant de primera línea i que no tindrà cap problema en replegar els avals.

Per altra banda, Jordi Sebastià, deixarà l’alcaldia de Burjassot en juny per a cumplir el pacte de legislatura i el socialista Rafa Garcia será el nou alcalde de la localitat de l’Horta.

Els aspirants a les primàries de les quals eixirà el cap de llista de Compromís a les europees hauran de reunir un 3% de les signatures del cens de militants (entorn de 150), mentre que els que opten a les primàries per a la resta de llocs (que es vota en una altra llista) hauran de presentar un simbòlic 1%.

Per altra banda Ismael Sanchis (Gent de Compromís) i Enric Bataller (Iniciativa), a més del veterà Rafa Mira tractaran d’aconseguir les signatures necessàries per a poder presentar-se al procés.

Per altra banda, Vicent Xavier Vila, del col·lectiu d’Ontinyent, a la Vall d’Albaida és un dels candidats per anar en la llista de Compromís a les eleccions europees de maig de 2014. Com ell mateix explica a una carta dirigida als companys de Compromís, es troba “il·lusionat per acompanyar la persona que finalment encapçale el nostre projecte a Europa”.

Segons informa Compromís, podrà inscriure’s en el cens qualsevol persona major de 16 anys veïna del País Valencià que declare la seua voluntat de compartir els valors de Compromís mitjançant un formulari d’inscripció. Totes aquestes persones se sumaran als militants i simpatitzants que votaran en les primàries que se celebraran el pròxim 21 de març. Per a tot aquest procés la coalició ha habilitat un espai específic de primàries a la seua pàgina web coaliciocompromis.net

Sistema de votacions

Compromís ha establit tres mecanismes per poder exercir el vot en aquestes eleccions primàries: en línia, per correu i presencial. Aquesta votació es realitzarà des de la mateixa pàgina web de la coalició els dies 17, 18 i 19 de març. Pel que fa al vot per correu s’haurà de sol·licitar amb antelació.

Enric Bataller

Comparteix

Icona de pantalla completa