Diari La Veu del País Valencià
Inscriure’s com a parella de fet ja és gratuït

La portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha anunciat aquest divendres que s’ha eliminat el pagament de taxes per a la inscripció, modificació i dissolució d’unions de fet en el registre de parelles de fet del País Valencià. Així mateix, també serà gratuït qualsevol altre tràmit, inclosa l’expedició de certificats relatius a la parella de fet.

D’aquesta manera, el Consell ha manifestat el seu criteri favorable sobre unes esmenes parlamentàries a la proposició de llei de modificació de la Llei 5/2012, de 15 d’octubre, d’Unions de fet Formalitzades de la Comunitat Valenciana.

Els ingressos generats per la recaptació d’aquestes taxes, per la realització de tots aquests tràmits, juntament amb els relatius a fundacions, associacions i col·legis professionals, han suposat, en els últims quatre anys, una mitjana d’ingressos de 260.000 euros.

Des de princpi d’any, un total de 1.525 parelles s’han inscrit en el registre de parelles de fet del País Valencià. D’aquestes, 105 corresponen a unions del mateix sexe, de les quals 69 estaven formades per homes i 36 per dones.

Comparteix

Icona de pantalla completa