Diari La Veu del País Valencià
Una comunitat de veïns d’Elda denuncia UGT per enganxar-se a la seua connexió durant 18 anys
RedactaVeu / Europa Press / Alacant

El secretari general de la UGT en La Muntanya, Vinalopó i Baix Segura, Ismael Senén, ha explicat a Europa Press aquest dimecres que una comunitat de veïns d’Elda ha denunciat al sindicat per tenir durant els últims 18 anys enganxada il·legalment la connexió elèctrica al seu comptador. Els veïns comparteixen edifici amb els dos baixos que el sindicat va comprar a la CAM en 1996 i que estan destinats a un centre de formació.

Senén ha avançat que UGT retornarà el cost a la comunitat de veïns afectada “en el termini de tres o quatre mesos, quan es puga saber la despesa” generada pel Centre de Formació. Per la seua banda, la comunitat de veïns ha acordat retirar la denúncia presentada quan s’abonen les despeses, ha apuntat.

Ismael Senén ha detallat que “ningú, ni Iberdrola és capaç d’explicar el que ha ocorregut” des que el sindicat “va comprar els dos locals a la CAM” en un edifici que havia sigut expropiat.

“Pel que he pogut esbrinar no hi ha hagut comptador mai. Entenc que es va adquirir i per a acabar les obres o el que siga, perquè el motiu el desconec, es va quedar així i així va continuar”, ha explicat Senén, que ha insistit que el centre mantenia tots els permisos pertinents “perquè per a obrir un centre de formació et demanen uns requisits exagerats”.

El secretari comarcal s’ha mostrat estranyat davant una situació per a la qual “ni Iberdrola” té una resposta. “Una cosa peculiar és com els tècnics d’Iberdrola no han sigut capaços de veure una cosa que era molt evident. Veure els comptadors i no veure açò, clama al cel”, ha detallat, ja que “ni la mateixa companyia tenia les claus del quadre de comptadors, ja que van haver de trencar el pany. Som responsables, però allí no ha entrat ningú i han passat molts presidents”, ha continuat.

El secretari comarcal ha avançat, a més, que els veïns van acordar el dilluns a la nit, en una assemblea en la qual va estar present Senén, retirar la denúncia presentada” quan s’abonen les despeses. “Som responsables i pagarem”, ha insistit Senén qui s’ha mostrat estranyat que “ningú s’haja adonat de l’error.

“La major part de veïns després d’escoltar-nos van veure que no coneixíem els fets i que era una cosa desconeguda per a nosaltres”, ha continuat el secretari d’UGT, que ha detallat que “caldrà traure les diferències” entre allò consumit per la comunitat i allò del centre de formació “que ha estat tancat durant molt temps”.

El portaveu comarcal del sindicat ha desvetlat que els veïns estudien prendre mesures contra l’anterior responsable de la comunitat “perquè, segons ens van comentar, hi havia molta deixadesa per la seua banda”.

La connexió il·legal al comptador veïnal la va descobrir el nou administrador de la comunitat de veïns “que va observar que la despesa era excessiva i és quan es va posar a comprovar. No podia entrar, van trencar el cadenat, van cridar a l’electricista i van comprovar el que hi havia”.

“Iberdrola sí que entrava però no saben com, perquè el president de la comunitat em va explicar que van haver de trencar –el pany–, perquè, a més, el tipus de pany no és el comú de la companyia”, ha detallat el mateix portaveu.

Comparteix

Icona de pantalla completa