Diari La Veu del País Valencià
Llíria intentarà batre el Guinness a l’orquestra més multitudinària

Prop de 900 músics es congregaran en l’String Instruments Fest de Llíria (el Camp de Túria) aquest dissabte per a intentar batre el rècord Guinness d’intèrprets de corda actuant conjuntament, que actualment s’estableix en 858 instrumentistes. Durant la jornada, dins de la programació del Festival El Desenjazz, la fàbrica xinesa Huadong Musical Instrument, a través de l’Ajuntament de la localitat, donarà un total de 400 instruments de corda que seran lliurats a escoles de música del País Valencià: en concret, 330 violins, 40 violoncels i 30 violes.

Gràcies a l’acord de col·laboració entre els ajuntaments de Llíria i del districte pekinés de Pinguu, la localitat edetana albergarà per primera vegada la seua trobada internacional musical “més multitudinària”, amb la participació de la Federació de Societats Musicals i l’empresa valenciana d’instruments Consolat de Mar. A més, la Fundació Bankia Escolta València s’ha sumat també a aquesta iniciativa i repartirà altres 40 instruments a les societats musicals participants.

D’aquesta manera, l’String Instruments Fest reunirà en el Pavelló Pla de l’Arc del municipi, a partir de les 12 hores, 900 músics per a batre el rècord Guinness d’intèrprets de corda actuant conjuntament. Els alumnes de les escoles de música participants, dirigits pel violinista Vicent Balaguer, tocaran diferents peces entre les quals destaca la Simfonia núm. 9 de Beethoven.

Un arròs per a més de mil persones

A més d’aquest multitudinari concert, la jornada albergarà actuacions de la Jove Orquestra Banda Primitiva de Llíria, l’Orquestra del Conservatori Municipal, la Colla de Dolçainers de la Unió Musical de Llíria i l’Institut Confucio de la Universitat de València.

Aquest esdeveniment del III Festival Internacional de Patrimoni, Gastronomia i Música de Llíria El Desenjazz conclourà amb una degustació per a més de 1.000 persones del tradicional plat local de ‘arròs amb bledes’ i el concert de SedaJazz Kids Band.

Així mateix, a partir de les 18.30 hores, en l’auditori del Conservatori, veïns i visitants podran gaudir del recital musical que oferiran l’Orquestra de Plectre El Micalet i l’Agrupació Musical Edetana Vicente Giménez.

Comparteix

Icona de pantalla completa