Diari La Veu del País Valencià
EUPV exigeix a Català que retire el decret ‘que arracona encara més el valencià’
Redactaveu / València

La diputada autonòmica d’EUPV, Marina Albiol, ha acusat la consellera Català d’actuar com “una autèntica aniquiladora de la nostra llengua en les escoles. Vestida amb pell de corder, i fent gal·la de discurs temperat, el que vegem en la realitat i en les seues actuacions és una fèrria intenció de minvar la presència del valencià en l’ensenyament fins al límit. I aquesta reducció del valencià en les línies en castellà és l’enèsima mostra”. Esquerra Unida ha exigit al Consell que descarte l’ordre que està preparant i la retirada del decret de plurilingüisme”.

Albiol assegura que l’ordre que està preparant la Conselleria, “demostra novament com el decret de plurilingüisme era una excusa per acabar amb el valencià en les aules, deixant-lo en una espècie de reducte minoritari, i vulnerant clarament la Llei d’Ús i Ensenyament en valencià”, adverteix la parlamentària.

Esquerra Unida acusa el PP d’estar executant una “terrible croada contra la nostra llengua. La polèmica pel diccionari de l’AVL, l’anticatalanisme, la batalla de les senyes d’identitat, i ara aquesta reducció del valencià en les escoles, són exemples paradigmàtics”, remarca Albiol.

“Al PP li hem de recordar que el valencià es defensa impulsant-lo en l’ensenyament, en la vida pública, promocionant el seu ús en tots els àmbits i no utilitzant-lo simplement per a clavar-se amb els catalans, que és per a l’única cosa que al PP li interessa la nostra llengua”, conclou la parlamentària.

Comparteix

Icona de pantalla completa