Diari La Veu del País Valencià
València viu el dia de tardor més calorós dels últims 34 anys

La ciutat de València ha anotat aquest dijous un rècord de temperatures màximes, inusual per a la meitat de la tardor, amb fins a 25,2 graus en els termòmetres, segons ha recollit l’observatori local. Cal remuntar-se al 1983 per a trobar a la ciutat del Túria un valor tan acusat a la fi d’un mes de novembre: 25,4 graus.

No obstant açò, els rècords els han registrat Xàbia (la Marina Alta) i Xàtiva (la Costera), on el mercuri ha aconseguit a primera hora de la vesprada 26,2 i 25,3 graus, respectivament, segons destaca l’Agència de Meteorologia (Aemet) en el seu compte de Twitter amb dades fins a les 16.30 hores.

La pujada tèrmica s’ha notat especialment en aquestes demarcacions, com mostren els valors registrats en les dues capitals: 25,2 graus a València i 24,1 a Alacant, a més d’altres localitats valencianes com Ontinyent i Llíria (25 i 24,9 graus, respectivament). Per contra, Castelló de la Plana s’ha quedat per sota, amb 20,1 graus.

L’enlairament de les màximes no ha impedit que els municipis de l’interior hagen tornat a baixar dels zero graus durant la matinada i a primera hora del dia. Villena (l’Alt Vinalopó) ha anotat el rècord de les mínimes amb -2,8 graus passades les set del matí, seguit dels -2,4 graus de Xalans (la Vall de Cofrents), els -2,1 d’Ademús o els -0,9 del Pinós (el Vinalopó Mitjà).

A la demarcació de Castelló han tingut lloc les ratxes de vent més fortes de la jornada, amb intervals de fins a 43 quilòmetres per hora a Vilafranca del Cid, 36 a Montanejos i 31 a la Pobla de Benifassà-Fredes.

Vent inusualment fluix

Malgrat açò, l’Agència de Meteorologia ha destacat que la velocitat mitjana diària de la setmana del 15 al 22 de novembre s’ha situat fins a un 53 per cent per sota del valor de la mitjana 1981-2010 en el conjunt del País Valencià. La mitjana d’aquesta setmana és de cinc quilòmetres per hora i la de les últimes dècades frega els 12.

Comparteix

Icona de pantalla completa