Diari La Veu del País Valencià
EUPV demana al Consell un estudi per a eliminar el peatge a l’AP-7
RedactaVeu / Castelló

La diputada a Les Corts Valencianes, Marina Albiol, ha assegurat que el seu grup parlamentari té la intenció de registrar una proposició no de llei perquè Les Corts Valencianes insten el Consell a realitzar un estudi, amb els serveis jurídics propis, sobre les distintes opcions que té l’administració per a recuperar aquest vial. “Nosaltres apostem per una alternativa legal per a fer-ho gratuïtament, però si no és possible, que siga amb el menor cost possible per a l’erari públic”, recalca.

La diputada afirma que les recents tragèdies a la N-340 demanen una implicació seriosa dels nostres governants i la urgència de trobar alternatives a una nacional completament saturada. “Nosaltres sempre hem apostat per l’eliminació del peatge de l’AP-7 com a solució. La recuperació de l’AP-7 disminuirà sensiblement el trànsit de la N-340 i com a conseqüència el nombre d’accidents”.

La parlamentària critica la desídia tradicional dels dos partits majoritaris envers un dels problemes més greus de comunicació que tenen les comarques del nord, “no ens trobem davant d’una situació que s’ha generat en l’últim any, sinó d’una problemàtica que s’arrossega des de fa més de dos dècades i que cap govern ha volgut afrontar seriosament, ni des del PP, ni des del PSOE”. “Recordem que el 1986, amb el govern del PSOE, es va prorrogar la concessió fins al 2006, i al 1997, Zaplana i Aznar van decidir prorrogar la concessió fins al 2019”, afirma la representant d’EUPV per Castelló a Les Corts.

La diputada valora molt negativament les declaracions de la consellera Bonig de no demanar l’alliberament del peatge urgent que exigeix la societat castellonenca, “davant aquesta inactivitat del govern, hem pres la decisió de prendre la iniciativa i portar aquesta problemàtica al Parlament Valencià i exigir solucions. El que ha passat en els últims dies a la N-340 segurament es podria haver evitat si des del govern s’haguera eliminat el peatge de l’autopista com hem demanem des de fa molt de temps”.

Albiol assegura que la gratuïtat de l’AP-7 disminuirà sensiblement el trànsit de la N-340 i com a conseqüència el nombre d’accidents, “volem solucions ja, no promeses que no es compleixen mai. És per això que demanem que els serveis jurídics elaboren un informe que detalle les opcions reals per a recuperar l’AP-7 abans que expire la concessió al 2019, i tot amb el menor cost possible per a les arques públiques”.

Comparteix

Icona de pantalla completa