Diari La Veu del País Valencià
Camps es descarta per a l’alcaldia de València però pronostica que el 2019 serà el del tsunami Rita

L’expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, ha afirmat que el 2019 –en referència a les eleccions municipals que es preveuen per a llavors– serà “l’any del tsunami de Rita Barberá” perquè “el record, la memòria política del que va fer amb València”, contrastarà amb “aquests quatre anys de govern comunista i catalanista” i de “paralització de la ciutat”.

Qui va ser cap de l’executiu valencià entre 2003 i 2011 s’ha expressat en aquests termes després de la missa que s’ha celebrat aquest dijous a la vesprada en la Catedral de València pel primer aniversari de la mort de l’exalcaldessa i exsenadora Rita Barberá. L’expresident ha manifestat que creu que aquests quatre anys de govern de Compromís, PSPV i València en Comú en la capital del Túria són “un període de vacunació” que “a voltes ve bé” perquè la gent “pot comparar el que és un govern comunista i catalanista i el que és un govern de persones que estan al capdavant del treball per pura vocació, afecte i amor”.

Per a Camps, un any després de la seua defunció, l’exalcaldessa “ha deixat un buit molt gran” que ompli “la seua memòria i el record constant i permanent de veure en la ciutat l’espectacular petjada que ha deixat un quart de segle extraordinari al capdavant de l’Ajuntament”. “Ho podem veure cada valencià: en el nostre carrer o plaça o barri hi ha alguna cosa que Rita va fer per a millorar el nostre entorn”, ha assegurat.

A més, l’expresident ha afirmat que Barberá “va fer una ciutat preciosa” en la qual “es van fer les inversions que considerava importants i necessàries per a fer de València una ciutat amable per a circular per ella”.

Així, ha destacat que l’exalcaldessa “va portar esdeveniments i esdeveniments de primer nivell” que ara es tradueixen en el nombre de visitants de la ciutat. “Li hauríem de dir a cada turista que ‘vostè està ací perquè Rita Barberá va ser alcaldessa de València, vostè està admirant la ciutat i vol tornar perquè ella –Barberá– ha fidelitzat l’amor per aquesta ciutat'”.

No es planteja “en absolut” optar a l’alcaldia

D’altra banda, a preguntes dels periodistes, Camps s’ha descartat per a optar a l’alcaldia de València pel PP el 2019: “No m’ho plantege en absolut”. Així, interpel·lat sobre qui ha d’agafar el testimoni de Barberá com a candidat, Camps ha dit que “això ho ha de decidir el PP”, i s’ha mostrat convençut que “el nou alcalde o alcaldessa serà del PP”.

A més, Camps ha assegurat que no ha “sentit ni llegit” la conversa entre l’expresident de la Generalitat Valenciana Eduardo Zaplana i l’expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González sobre Barberá. En la conversa, Zaplana afirmava que Barberá era “un bluf absolut” que tenia “cinc” persones al seu voltant perquè li feren “les coses”.

Sobre aquest tema, Camps ha assenyalat que aquesta era una “conversa privada” i ha afirmat que ell intenta “no sentir ni llegir converses privades de ningú”.

Comparteix

Icona de pantalla completa