Un home assassina una dona d'un tret a Vinaròs

El delegat del govern espanyol, Juan Carlos Moragues confirma que es tracta d'un cas de violència contra les dones
/ València
24 novembre 2017 01:00h
Imatge d\'arxiu d\'un acte contra la violència contra les dones.

Un home ha assassinat presumptament d'un tret d'escopeta una dona a Vinaròs. Segons han confirmat a Europa Press fonts pròximes a la investigació, el pressumpte assassí també hauria mort. La Guàrdia Civil està investigant les circumstàncies de les morts, tot i que la principal hipòtesi, que apunta que podria tractar-se d'un cas de violència contra les dones, ha sigut confirmada pel delegat del govern espanyol, Juan Carlos Moragues. 

La investigació indica que l'home havia viatjat des d'Alemanya per a trobar-se amb la seua exparella, Catarina, de 35 anys, i que l'ha morta a trets a la porta de la residència de la família d'ella a Vinaròs abans de suïcidar-se.

La nova campanya de la Generalitat amb motiu de la celebració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones continua llevant el focus i la responsabilitat de les dones i se centra a assenyalar els maltractadors i reclamar la implicació de tota la societat. Si en anys anteriors es va posar l'accent en el control que els adolescents fan dels mòbils de les seues parelles o en els homes que creuen en les relacions igualitàries, en aquesta ocasió s'ha decidit "interpel·lar la societat en el seu conjunt". 

#AssenyalaElMasclisme

Així ho ha recordat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, només començar la roda de premsa posterior al ple del govern valencià. "Hem de tornar a condemnar un nou assassinat masclista, el de Catarina, a mans de la seua exparella, que després s'ha suïcidat. Ens situem en guerra contra els agressors, perquè no tenen cabuda en la nostra societat. I ens situem al costat de la víctima", ha dit la també consellera d'Igualtat. Oltra ha destacat que hi ha molt poques denúncies des de l'entorn de la víctima i que la campanya #AssenyalaElMasclisme té com a objectiu denunciar aquesta invisibilitat social. "Quan algú té constància que una dona està vivint una situació de violència de gènere, ha de denunciar", ha expressat la vicepresidenta.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next