Protesta 'no autoritzada' a la Ciutat de la Justícia contra la privatització dels registres civils

La concentració, amb el lema 'El registre civil som tots,' ha sigut secundada de forma massiva per la plantilla de funcionaris
20 febrer 2014 01:00h
Un moment de la protesta no autoritzada celebrada en hui davant la Ciutat de la Justícia de València.
RedactaVeu / València

“El Govern pretén carregar a la ciutadania els costos d'un servei que fins al moment ha sigut públic, universal i gratuït i que ha vingut funcionant correctament", han assegurat fonts del sector de l'Administració de Justícia de CCOO-PV, organitzador de la protesta celebrada aquest matí sense la preceptiva autorització per part de la delegació de Govern de València i que ha sigut secundada de forma massiva per la plantilla funcionarial.

Segons Marián Rubí, responsable del sector d'Administració de Justícia del sindicat CCOO-PV, el Govern "pretén que les dades personals caiguen en mans privades, i vulnerar així la seua privadesa". Segons CCOO PV la projectada privatització "posarà en joc més de 3.500 llocs de treball directes" a tot l'Estat espanyol.
 
La resta de sindicats han decidit donar suport a partir d'ara a les mobilitzacions que CCOO convoca des de fa més d'un mes, així com a les reunions amb els grups parlamentaris que CCOO ha iniciat aquesta setmana amb Esquerra Plural i Bloc Nacionalista Galego.

L'objectiu d'aquestes reunions és aconseguir "el màxim consens parlamentari contra aquesta privatització", ja que els mateixos registradors, en la seua assemblea celebrada a Saragossa l'any passat, van posar diverses condicions per a acceptar assumir els registres civils, "i dos d'aquestes van ser el consens de la societat i el parlamentari", recorden els sindicats.

Així mateix, s'ha traslladat el problema a Brussel·les a través del CES, a fi d'aconseguir el suport de la Unió Europea "que ja ha posat en dubte la figura de notari i procurador que no existeix en altres països", es subrattla en el comunicat del sindicat CCOO-PV.
 
CCOO ha anunciat que no deixarà de lluitar contra aquesta nova privatzació dels registres civils, la qual cosa suposa una "pèrdua d'ocupació pública i d'atropellament a la ciutadania", ha dit Marián Rubí.

Per aquesta raó, es cercarà el màxim consens amb tots els sindicats, amb els quals hi ha prevista una trobada per a fixar un calendari d'accions conjuntes. A més, també s'ha creat un blog de recollida digital de signatures en defensa d'aquest servei públic.next