Diari La Veu del País Valencià
Protesta ‘no autoritzada’ a la Ciutat de la Justícia contra la privatització dels registres civils
RedactaVeu / València

“El Govern pretén carregar a la ciutadania els costos d’un servei que fins al moment ha sigut públic, universal i gratuït i que ha vingut funcionant correctament”, han assegurat fonts del sector de l’Administració de Justícia de CCOO-PV, organitzador de la protesta celebrada aquest matí sense la preceptiva autorització per part de la delegació de Govern de València i que ha sigut secundada de forma massiva per la plantilla funcionarial.

Segons Marián Rubí, responsable del sector d’Administració de Justícia del sindicat CCOO-PV, el Govern “pretén que les dades personals caiguen en mans privades, i vulnerar així la seua privadesa”. Segons CCOO PV la projectada privatització “posarà en joc més de 3.500 llocs de treball directes” a tot l’Estat espanyol.

La resta de sindicats han decidit donar suport a partir d’ara a les mobilitzacions que CCOO convoca des de fa més d’un mes, així com a les reunions amb els grups parlamentaris que CCOO ha iniciat aquesta setmana amb Esquerra Plural i Bloc Nacionalista Galego.

L’objectiu d’aquestes reunions és aconseguir “el màxim consens parlamentari contra aquesta privatització”, ja que els mateixos registradors, en la seua assemblea celebrada a Saragossa l’any passat, van posar diverses condicions per a acceptar assumir els registres civils, “i dos d’aquestes van ser el consens de la societat i el parlamentari”, recorden els sindicats.

Així mateix, s’ha traslladat el problema a Brussel·les a través del CES, a fi d’aconseguir el suport de la Unió Europea “que ja ha posat en dubte la figura de notari i procurador que no existeix en altres països”, es subrattla en el comunicat del sindicat CCOO-PV.

CCOO ha anunciat que no deixarà de lluitar contra aquesta nova privatzació dels registres civils, la qual cosa suposa una “pèrdua d’ocupació pública i d’atropellament a la ciutadania”, ha dit Marián Rubí.

Per aquesta raó, es cercarà el màxim consens amb tots els sindicats, amb els quals hi ha prevista una trobada per a fixar un calendari d’accions conjuntes. A més, també s’ha creat un blog de recollida digital de signatures en defensa d’aquest servei públic.

Comparteix

Icona de pantalla completa