Diari La Veu del País Valencià
‘Tres territoris, una mateixa terra’
Gandesa / ACN

El projecte es va començar a gestar fa poc més d’un any en una reunió de col·laboració entre el Matarranya, que ja treballava conjuntament amb Morella, i la Terra Alta. Després d’algunes reunions tècniques, el desembre passat es va fer la primera acció conjunta amb una estada de periodistes de premsa especialitzada als tres territoris.

“Ens ha funcionat molt bé aquesta manera de promocionar-nos i volem continuar en aquesta línia i tirar endavant molts més projectes”, ha assegurat el president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz.

Tot i no oblidar que el motiu principal d’aquest projecte és la promoció turística conjunta dels tres territoris, Luz ha destacat que la iniciativa ha de comptar amb el suport del teixit empresarial i productiu de la zona. “Hem d’anar units perquè en surti beneficiat la gent i el territori”, ha afegit.

En aquest sentit, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que ja s’ha fet un primer intercanvi d’experiències empresarials entre els tres territoris, més enllà del turisme, i ha anunciat que, properament, es farà una trobada a Morella entre els alcaldes i representants institucionals dels municipis dels tres territoris, juntament amb els tècnics de turisme, per donar a conèixer el projecte. “Hem de ser conscients del potencial que tenim i posar-ho en valor”, ha afegit.

Per la seua part, el president de la comarca del Matarranya, Francisco Lombarte, ha explicat que els tres territoris tenen moltes coses en comú: llengua, patrimoni natural, agroalimentari, arquitectònic, i històric. “Un territori no el marquen les fronteres, ni la divisió administrativa, sinó la gent, i d’aquí neix aquesta aliança. Però no ens inventem res, sempre hem estat territoris units i ara el que fem és rellançar uns vincles que potser s’havien perdut”, ha manifestat.

Tot i que el projecte ja té la marca: ‘Tres territoris, una sola terra’, ara es buscarà una imatge comuna que identifique el producte i permeta donar contingut al projecte.

Comparteix

Icona de pantalla completa