Diari La Veu del País Valencià
La Filmoteca homenatja Jean-Pierre Melville amb un cicle del considerat mestre del gènere ‘polar’

L’Institut Valencià de Cultura presenta a la Filmoteca un cicle d’homenatge a Jean-Pierre Melville amb motiu del centenari del seu naixement, que s’inaugura amb la projecció, el dimarts 28 de novembre, a les 18 hores, de Bajo el nombre de Melville (2009), d’Olivier Bohler. Aquest documental biogràfic reuneix entrevistes, material d’arxiu i fragments de les pel·lícules de Melville per a intentar explicar l’impacte emocional que van tindre la Segona Guerra Mundial i la carrera militar del director francés en la seua filmografia.

Organitzat en col·laboració amb l’Institut Français i la Jean-Pierre Melville Foundation, el cicle reuneix nou de les tretze pel·lícules del director, que podran veure’s en còpies digitals restaurades. Entre les pel·lícules que podran visualitzar-se aquest mes de desembre figuren clàssics com 24 horas en la vida d’un payaso (1946), El silencio del mar (1949), Bob, el jugador (1955), León Morin, sacerdote (1961), El confidente (1962), El ejercito de las sombras (1969) i Círculo rojo (1970).

Es tracta d’una oportunitat única de gaudir de l’estil singular d’un cineasta que enguany hauria complit cent anys i que va ser considerat pare espiritual de la ‘nouvelle vague’ francesa i un mestre absolut del denominat gènere ‘polar’ o policíac francés. És particularment interessant que el cicle puga veure’s en paral·lel al que la Filmoteca dedica al cinema negre clàssic, perquè açò fa possible comparar i entendre encara millor l’exercici d’apropiació i destil·lació dels codis del gènere que Melville va dur a terme en moltes de les seues pel·lícules, explica l’Institut Valencià de Cultura en un comunicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa