Diari La Veu del País Valencià
El Suprem cita a declarar divendres els consellers catalans empresonats i els líders de l’ANC i Òmnium

El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha citat a declarar el proper divendres 1 de desembre a partir de les 9.30 hores del matí els huit consellers empresonats, així com l’expresident d’ANC, Jordi Sànchez, i el líder d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. En una resolució, argumenta que, davant el fet que totes les defenses han sol·licitat la revisió de la seua situació personal, considera que és oportú prendre’ls declaració i decidir si s’han de mantenir o no en presó incondicional.

Junqueras i els set consellers (Raül Romeva, Carles Mundó, Dolors Bassa, Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Turull, Meritxell Borràs) estan empresonats des del passat 2 de novembre a les presons d’Estremera (en el cas dels homes) i d’Alcalá-Meco (les dones). En el cas de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, estan privats de llibertat a Soto del Real des del passat 16 d’octubre.

Llarena va assumir divendres passat la causa contra el govern i els ‘Jordis’ que, fins ara, s’instruïa a l’Audiència Nacional. En canvi, Lamela continuarà investigant l’exmajor dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i la intendent Teresa Laplana. El Suprem ja s’havia fet càrrec de la causa oberta contra Forcadell i els membres de la Mesa, que va deixar en llibertat sota fiança després de prendre’ls declaració el passat 9 de novembre.

Comparteix

Icona de pantalla completa