Diari La Veu del País Valencià
Concentració d’ERPV a Quartell contra les ingerències del “rector-piulador”

RedactaVeu / Quartell.

Convocades per la secció comarcal del Camp de Morvedre d’Esquerra Republicana del País Valencià i les joventuts JERPV, s’han concentrat més d’un centenar de persones a la plaça de l’Ajuntament de Quartell per protestar contra la reforma de la Llei d’Interrupció Voluntària de l’Embaràs (IVE).

Segons les declaracions d’Anna Martínez, secretària comarcal de la Dona, “ens hem volgut aplegar, precisament a Quartell, per denunciar les ingerències de la Conferència Episcopal, en boca del rector Paco Llorens, sobre el dret de les dones a la IVE, una opció de la salut de les dones, lliure i voluntària, ajustada a Dret; això és, emparada en la Declaració Universal dels Drets Humans i per diferents organismes internacionals”.

Cal recordar que Paco Llorens és el rector que fa poc més d’un més es va fer càrrec de les parròquies de Quartell, Quart de Les Valls i Benavites, i va encendre la polèmica amb unes declaracions seues a les xarxes socials en què comparava la IVE amb el nazisme.

En aquest sentit, la dirigent republicana ha etzibat: “Algú ha d’explicar al rectoret-piulador que nosaltres, les dones, decidirem si volem o no avortar, i no per això som nazis; perquè és el nostre cos. I el nostre present i futur els escriurem nosaltres a la nostra manera”.

A més, Ariadna Torres, secretària de la Dona de les JERPV ha llegit un manifest a la plaça de l’Ajuntament on es manifestava que “les religions i les creences s’han de mantenir dins l’àmbit privat, i les seues normes mai no poden sobreposar-se al dret ni a la jurisprudència de cap estat democràtic”.

Finalment, s’ha tancat l’acte amb una valoració pública sobre les pretensions del PP amb aquest reforma en la línia que “viatgem a un passat en què les dones es veien obligades a viatjar a l’estranger per interrompre un embaràs no desitjat o obligades per la manca de recursos, havien de tirar-lo endavant contra la seua voluntat, amb les conseqüències psicològiques, econòmiques i socials que això comporta”.

Esquerra Camp de Morvedre

Comparteix

Icona de pantalla completa