Un sindicat de policies i bombers de València publicita el sopar de Nadal amb un cartell masclista

La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, insta el SPPLB que organitza la festa que es disculpe i anuncia que es prendran les "mesures oportunes"
/ València
30 novembre 2017 01:00h

La regidora de Protecció Ciutadana en l'Ajuntament de València, Anaïs Menguzzato, ha demanat aquest dijous que es retiren els cartells amb imatges "molt desafortunades i masclistes" que el Sindicat Professional de Policies Locals i Bombers (SPPLB) ha publicat per a anunciar un sopar aquest divendres.

Menguzzato ha destacat que "en la Policia Local de València no caben aquest tipus de manifestacions" i ha considerat que aquests agents "han de donar exemple en la seua lluita per la igualtat". Ha dit que "afortunadament" açò és "el que fa la majoria" però ha lamentat que "un dels sindicats haja mostrat en els seus cartells imatges que són molt desafortunades i masclistes".

La responsable municipal ha sol·licitat la "retirada" dels cartells i ha instat l'SPPLB a "disculpar-se, en general, amb les dones" i, "especialment, amb les dones policia, que són professionals i no l'entreteniment de ningú, com se les representa en eixes imatges".

"Un cartell profundament masclista"

Per la seua banda, l'alcalde de València, Joan Ribó, ha qualificat el cartell com a "profundament masclista i profundament desagradable". Ribó ha afegit que, siga qui siga el responsable, és un "cartell absolutament impresentable".

Ribó, que ha participat en la trobada de Patrimonis de la Humanitat a la ciutat de València a la plaça de Mare de Déu, ha demanat que el que representa el cartell "ha de borrar-se ja de la forma de pensar" pel seu "plantejament masclista, per l'ús de la dona amb plantejament comercials".

"Compromís" de l'Ajuntament contra la violència contra les dones

Anaïs Menguzzato ha subratllat el "compromís" de l'equip de govern de l'Ajuntament de València, conformat per Compromís, PSPV i València en Comú, "en la lluita contra el masclisme i la violència de gènere".

L'edil ha agregat que la Comissió d'Igualtat de la ciutat serà també la que "estudie les mesures oportunes que considere" adoptar enfront dels cartells emesos pel citat sindicat.

next