Diari La Veu del País Valencià
La Policia de la Generalitat identifica un caçador que havia matat una au protegida a l’Albufera

La Policia de la Generalitat ha identificat un caçador per abatre un exemplar de polla blava (Porphyrio porphyrio), una au d’espècie protegida, en la zona del Parc Natural de l’Albufera de València. L’animal abatut ha sigut traslladat pels agents al Centre de Recuperació del Saler per al seu dipòsit, estudi i anàlisi.

Els agents del grup de Medi Ambient s’han personat en un lloc fix de caça després de sentir dos trets i han comprovat que un home portava al seu jupetí una polla blava, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Després de prendre-li declaració i comprovar que havia passat per alt l’espècie de l’au, malgrat reconéixer-la, la Policia ha remés el cas a la Fiscalia de Medi Ambient per un presumpte delicte contra la protecció de la flora, fauna i animals domèstics.

La polla blava es troba en el llistat d’Espècies Silvestres en Règim de Protecció Especial i del Catàleg Espanyol d’Espècies Amenaçades, annex del Reial decret del 2011, que recull les espècies silvestres en règim de protecció especial i del catàleg espanyol d’espècies amenaçades. Es tracta d’una au fàcil d’identificar pel seu plomatge de tons blaus i violats amb reflexos púrpura i que presenta en les seues parts sense plomatge una viva coloració roja que la fa recognoscible.

Comparteix

Icona de pantalla completa