Diari La Veu del País Valencià
La Universitat de València i la Politècnica de València, entre les preferides per a cursar un Erasmus

La Universitat de València i la Univeristat Politècnica de València són, respectivament, la tercera i la quarta universitat més demandades pels estudiants Erasmus que trien l’estat espanyol com a destí per a cursar els seus estudis.

L’Estat va tornar a ser el país preferit pels participants europeus en el programa Erasmus+, amb un total de 45.813 estudiants que el van escollir per a cursar els seus estudis o realitzar les seues pràctiques durant el període 2015/16, segons un informe de la Comissió Europea.

Quant a les deu universitats preferides pels estudiants Erasmus+, que celebra aquest 2017 el seu 30é aniversari, la meitat de les que que més envien i reben pertanyen a l’estat espanyol. Dins d’aquestes, lidera el rànquing la Universitat de Granada, seguida per la Universitat Complutense de Madrid, la Universitat de València (UV) i la Universitat Politècnica de València (UPV).

A més, tal com ha informat el ministeri d’Educació, en un comunicat, l’Estat també va encapçalar el 2016 l’acolliment d’estudiants europeus de tots els sectors educatius, Educació Escolar, Formació Professional, Educació Superior i Educació de Persones Adultes, amb un total de 73.803 alumnes. Els dos països que més estudiants van rebre el 2016 per darrere de l’estat espanyol van ser el Regne Unit, amb 63.274, i Alemanya, amb 54.929. En el que es refereix específicament a Educació Superior, des de l’any 2001, l’Estat ocupa aquesta primera posició de manera ininterrompuda a nivell europeu.

Pel que fa als participants en el sector d’Educació Superior que envia l’Estat, en el període 2015/16 van ser 45.826, de manera que van augmentar en 3.918 el nombre d’estudiants i personal que van realitzar les seues mobilitats. Aquesta és, a més, la convocatòria en què més estudiants d’Educació Superior hi van participar per a realitzar mobilitats en l’estranger.

En aquests 30 anys de mobilitat europea s’estima que l’Estat ha facilitat el moviment de 625.300 estudiants d’Educació Superior, 73.100 de Formació Professional i 114.400 membres de personal docent i altres participants.

El pressupost total del programa Erasmus+ per al 2018 a l’estat espanyol ascendirà a 202.401.943 euros, la qual cosa suposa un 13,5 per cent més que l’any anterior, segons les dades facilitades pel ministeri d’Educació.

Comparteix

Icona de pantalla completa