Diari La Veu del País Valencià
Una xica de 17 anys, ferida greu en caure un mur a causa del fort vent

Una xica de 17 anys ha resultat ferida greu aquest dissabte a Castelló en esfondrar-se un mur d’uns dos metres d’altura per les fortes ratxes de vent. Ha sigut traslladada a l’Hospital General en patir un trencament de pelvis, segons ha informat la Policia Local en un comunicat. Poques hores després, la jove va ser ingressada en la Unitat de Cura Intensiva (UCI).

Es tracta del servei més important que va atendre el cos de seguretat pel fort vent de la jornada del dissabte. La caiguda del mur, sobre les 14 hores, en un solar de la plaça Jutge Borrul, en el centre de la localitat, va provocar que els rebles impactaren en la jove mentre passejava amb sa mare per una vorera contigua.

La menor va resultar ferida i, després de rebre en el lloc dels fets una primera assistència sanitària, va ser traslladada en ambulància a l’Hospital General de Castelló. Una vegada ingressada, els facultatius van confirmar el pronòstic greu per un trencament de pelvis.

La zona on va caure el mur ha sigut assegurada pels bombers municipals, que han retirat els rebles caiguts en la calçada i en part de la vorera. Per la seua banda, els policies van barrar el perímetre del solar, d’uns 30 metres, com a mesura de prevenció per a evitar que la resta del mur poguera causar més danys.

Les fortes ratxes de vent de la jornada d’aquest dissabte van provocar també una vintena de xicotetes intervencions de bombers en localitats de València i Alacant, la majoria per caiguda d’arbres i totes sense danys personals.

També es van desplomat cartells, tendals i cobertes d’edificis, ornaments nadalencs en L’Alfás del Pi(Alacant), segons van informar els consorcis provincials de bombers.

En concret, els efectius de València van intervindre en nou serveis pel fort vent, la major part d’elements urbans que van caure en les localitats valencianes d’Albalat, Alzira, Burjassot, Catarroja, Xera i Nàquera.

A Alacant es van portar a terme una dotzena d’intervencions, totes sense danys personals per caigudes de cartells, tendals i cobertes d’habitatges i adorns nadalencs a Benidorm, Elx i Benissa.

Comparteix

Icona de pantalla completa