Diari La Veu del País Valencià
BITECA, el major fons bibliogràfic de textos antics valencians
RedactaVeu / València

La Jornada, coordinada per l’acadèmic Albert Hauf, ha reunit destacats historiadors i filòlegs de diferents universitats, així com especialistes en arxius i biblioteques valencianes que han aportat la seua experiència en el camp de la documentació literària, des de les formes més tradicionals fins arribar a l’actualitat, amb la incorporació de les tècniques audiovisuals i les noves tecnologies.

Però, sens dubte, l’objecte de la trobada ha sigut la presentació de la Bibliografia de textos antics de l’àmbit lingüístic, projecte en el qual han participat la Universitat de València, la Universitat de Barcelona i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. L’obra ha estat a càrrec del filòleg Vicenç Beltran, professor de la Universitat de Roma, i de les filòlogues Gemma Avenoza i Lourdes Soriano.

El BITECA s’insereix en el projecte internacional de recerca concebut per a recollir tota la informació sobre manuscrits i impresos de l’obra medieval ibèrica. L’estudi directe de tots els fons documentals i testimonis conservats a les biblioteques i l’acurada descripció de les fitxes catalogràfiques fan d’aquesta obra un instrument ben útil i valuós tant per a la investigació filològica com per a l’estudi de les fonts històriques.

Per part de l’AVL s’ha destacat la important aportació bibliogràfica que facilitarà l’accés a fonts d’indubtable interès que ens ajudaran a dur a terme, d’una banda, la labor de normativització del valencià i, d’una altra, la tasca de vetllar pel seu coneixement i ús. Des de la institució normativa també es vol ressaltar la contribució del professor i acadèmic Albert Hauf, reconegut especialista de literatura medieval, en aquesta magna obra de recerca bibliogràfica.

Comparteix

Icona de pantalla completa