Diari La Veu del País Valencià
El preu de la vivenda lliure puja un 2,9% en un any

El preu mitjà de l’habitatge lliure ha pujat al País Valencià un 2,9% en el tercer trimestre del 2017 respecte al mateix període de l’any anterior, segons l’Índex de Preus d’Habitatge (IPV) de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) publicat aquest dijous. Al conjunt de l’Estat, l’augment mitjà va ser del 6,7 per cent.

En relació amb el trimestre anterior, els preus han augmentat un 0,9% al territori, mentre que en el que va d’any els preus també s’han incrementat un 3% al País Valencià.

En concret, el preu per a l’habitatge nou ha augmentat un 3,8% al territori valencià en relació amb l’any anterior, mentre que ho ha fet un 1,8% en relació amb el trimestre anterior i un 5% en el que va d’any.

Quant a l’habitatge de segona mà del territori, el preu ha augmentat un 2,8% en el segon trimestre en relació amb el mateix període del 2016; mentre que l’increment pel que fa al segon trimestre del 2017 ha sigut del 0,7% i en el que va d’any s’han incrementat un 2,7%.

En àmbit estatal, el preu mitjà de l’habitatge lliure ha pujat un 6,7% en el tercer trimestre en relació amb el mateix període de l’any passat, de manera que registra el seu major augment interanual des del tercer trimestre del 2007.

Amb aquest increment interanual, que supera en 1,1 punts l’experimentat en el trimestre anterior, els preus de l’habitatge lliure acumulen catorze trimestres consecutius d’alces interanuals.

Comparteix

Icona de pantalla completa