Diari La Veu del País Valencià
La campanya de Nadal comença amb un creixement del 6% en el consum

La campanya de Nadal ha arrancat amb un increment del 6% del consum en les grans superfícies del País Valencià en relació amb el passat any, segons ha informat l’Associació Nacional Grans d’empreses de Distribució (Anged).

Aquest divendres 8 de desembre serà la segona obertura de festius en el mes. Els regals i l’alimentació són els productes més demandats i les grans superfícies esperen rebre més de 600.000 visitants, segons ha informat l’associació en un comunicat.

Per a la campanya de Nadal, les empreses d’Anged al territori han contractat prop de 4.000 persones per a reforçar les seues plantilles. Aquestes contractacions de temporada, que afecten majoritàriament menors de 30 anys, “han pogut fer-se sobretot per les bones previsions d’increment del consum”.

Els perfils que concentren la major part dels reforços són personal de les línies de caixa i treballadors de paqueteria i magatzem. D’altra banda, les empreses i serveis integrats en els establiments d’Anged crearan 900 llocs de treball addicionals.

L’associació explica que el creixement en les vendes obeeix, en primer lloc, al fet que ha millorat la capacitat econòmica de les famílies i, en segon, al fet que en els últims mesos “s’han recuperat les vendes, hi ha hagut una lleugera recuperació de la confiança dels consumidors i el mercat laboral també ha començat a tenir una tendència positiva”. De fet, la despesa de les llars va a avançar enguany molt més que l’any passat.

D’altra banda, destaquen que l’arribada del fred durant aquests dies ha servit per a impulsar les vendes de roba d’abric, confecció i equips de calefacció.

Per a Joaquín Cerveró, portaveu d’Anged al País Valencià, “una vegada aconseguit l’acord de festius en l’Observatori del Comerç, i després de la incertesa que el consum ha viscut en el tercer trimestre de l’any, és fonamental introduir alguna dosi d’optimisme realista”.

En la seua opinió “les dades de vendes en confecció, regal, decoració i alimentació d’aquests primers dies del mes, la campanya nadalenca i l’arribada d’altres obertures de festius ens fan pensar que tindrem un bon mes de desembre en el comerç valencià. Sembla que enguany les nostres vendes nadalenques estaran una altra vegada per sobre de la mitjana nacional”.

Comparteix

Icona de pantalla completa