Els preus dels joguets varien en 80 euros segons l'establiment que els ven

Un estudi d'Avacu mostra que el cost és diferent en tots els productes depenent d'on es compren

L'Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (Avacu) ha detectat més de 80 euros de diferència en el mateix producte en un estudi realitzat sobre preus de 105 joguets, nines, jocs de construcció, figures o jocs de taula en onze establiments diferents. 

Segons ha informat l'organització en un comunicat, també s'han trobat joguets amb diferències de 78 i de 60 euros i, en qualsevol cas, el 100% té preus diferents, encara que siga "de pocs cèntims". 

Avacu ha realitzat l'estudi sobre els establiments Toys'r'us, El Corte Inglés, Hipercor, Poly, Carrefour, Alcampo, Juguettos, Panre, Juguetilandia, Eroski i ToyPlanet durant l'última setmana de novembre i la primera de desembre, tant en catàlegs com en tendes físiques i en els seus portals web.

La major diferència de preu (de 81,99 euros) s'ha trobat en un joc de construcció; seguida d'altres tres jocs de construcció, amb diferències de 78,94, 60,99 i 60 euros. En cinqué lloc, un globus terraqüi didàctic presenta diferències de preus entre establiments d'uns 30,04 euros. 

Altres deu joguets tenen una diferència de preus d'entre 10 i 20 euros; en 30 joguets oscil·len entre cinc i deu euros i la resta té unes diferències de preu de menys de cinc euros. 

L'organització, davant aquestes dades, ha recomanat programar les compres per a evitar les presses d'última hora, les aglomeracions i que l'article s'haja esgotat; comparar preus en diferents establiments, ja que, en alguns casos, els joguets poden anar acompanyats d'algun complement que puga encarir el seu preu o tenir algun descompte sobre el de menor en comprar dos o més, vals descomptes o regals addicionals per a compres superiors a una determinada quantitat.

També és important valorar altres serveis que pot oferir l'establiment com a punt d'orientació pedagògic, reserva de joguets o enviament a domicili. Així mateix, Avacu aconsella buscar joguets que s'adapten a l'edat i el moment evolutiu del xiquet, que fomenten la creativitat i la imaginació; revisar l'etiquetatge i informar-se per la possibilitat de canvis i devolucions, així com els terminis establits per a això. 

A més, s'ha de sol·licitar sempre el tiquet o factura i conservar-lo per a possibles canvis, devolucions o per si calguera efectuar una reclamació.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat