Diari La Veu del País Valencià
Els preus dels joguets varien en 80 euros segons l’establiment que els ven

L’Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (Avacu) ha detectat més de 80 euros de diferència en el mateix producte en un estudi realitzat sobre preus de 105 joguets, nines, jocs de construcció, figures o jocs de taula en onze establiments diferents.

Segons ha informat l’organització en un comunicat, també s’han trobat joguets amb diferències de 78 i de 60 euros i, en qualsevol cas, el 100% té preus diferents, encara que siga “de pocs cèntims”.

Avacu ha realitzat l’estudi sobre els establiments Toys’r’us, El Corte Inglés, Hipercor, Poly, Carrefour, Alcampo, Juguettos, Panre, Juguetilandia, Eroski i ToyPlanet durant l’última setmana de novembre i la primera de desembre, tant en catàlegs com en tendes físiques i en els seus portals web.

La major diferència de preu (de 81,99 euros) s’ha trobat en un joc de construcció; seguida d’altres tres jocs de construcció, amb diferències de 78,94, 60,99 i 60 euros. En cinqué lloc, un globus terraqüi didàctic presenta diferències de preus entre establiments d’uns 30,04 euros.

Altres deu joguets tenen una diferència de preus d’entre 10 i 20 euros; en 30 joguets oscil·len entre cinc i deu euros i la resta té unes diferències de preu de menys de cinc euros.

L’organització, davant aquestes dades, ha recomanat programar les compres per a evitar les presses d’última hora, les aglomeracions i que l’article s’haja esgotat; comparar preus en diferents establiments, ja que, en alguns casos, els joguets poden anar acompanyats d’algun complement que puga encarir el seu preu o tenir algun descompte sobre el de menor en comprar dos o més, vals descomptes o regals addicionals per a compres superiors a una determinada quantitat.

També és important valorar altres serveis que pot oferir l’establiment com a punt d’orientació pedagògic, reserva de joguets o enviament a domicili. Així mateix, Avacu aconsella buscar joguets que s’adapten a l’edat i el moment evolutiu del xiquet, que fomenten la creativitat i la imaginació; revisar l’etiquetatge i informar-se per la possibilitat de canvis i devolucions, així com els terminis establits per a això.

A més, s’ha de sol·licitar sempre el tiquet o factura i conservar-lo per a possibles canvis, devolucions o per si calguera efectuar una reclamació.

Comparteix

Icona de pantalla completa