Uns 45.000 manifestants exigeixen a Brussel·les "que Europa no gire l'esquena als catalans"

Els assistents clamen per l'alliberament dels consellers empresonats i de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, líders de l'ANC i Òmnium, respectivament
/ València
7 desembre 2017 01:00h
La gran afluència de manifestants ha obligat a modificar el recorregut de la marxa

Milers de catalans s'han concentrat hui a Brussel·les sota el lema 'Desperta, Europa' per a reclamar la llibertat dels consellers empresonats i de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, líders de l'ANC i d'Òmium Cultural, respectivament, i "perquè la comunitat internacional no gire l'esquena als catalans". Segons la policia belga, han sigut 45.000 el nombre de participants en la manifestació convocada per l'ANC i Òmnium'.

Inicialment, el cos policial havia fet una primera estimació de 10.000 persones, però ha acabat elevant la xifra a 45.000. Amb estelades, bufandes grogues i pancartes reclamant la llibertat dels presos, els manifestants han fet un recorregut pel barri europeu des del Parc del Cinquantenari i passant per davant de les seus de la Comissió Europea, el Consell i l'Eurocambra. La gran afluència de manifestants ha obligat els organitzadors a canviar a última hora el recorregut i la capçalera de la protesta i també s'ha hagut de tancar l'estació de metro i tren de Schumann.

En l'acte polític posterior a la manifestació d'aquest dijous a la capital de Bèlgica, el vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, ha exigit que Europa "modifique la seua actitud" i force l'estat espanyol a iniciar el "diàleg polític" que ha de conduir a la "consolidació de la República". A més, el vicepresident de l'ANC ha augurat que la bandera europea tindrà "aviat" una nova estrella que serà "groga", en referència al color que simbolitza la reivindicació perquè els "presos polítics" isquen de la presó i el Govern destituït torne a Catalunya. Al seu torn, el portaveu d'Òmnium, Marcel Mauri, ha destacat que Catalunya és "europeista" i "mediterrani" i ha subratllat que els catalans miren Europa com a "garantia de diàleg".

next