Diari La Veu del País Valencià
Compromís exigeix al PPCV que demane a Rajoy la retirada del recurs contra la Llei de pobresa energètica

La diputada i portaveu de Compromís en la Comissió d’Indústria a les Corts, Teresa Garcia, ha manifestat que “el PPCV s’està equivocant, pam per pam, amb les seues polítiques antipersona. Ara ens ho hem trobat amb la moció que han presentat per tal que es desenvolupe el reglament de la Llei de pobresa energètica, tot en la seua línia contradictòria, ja que els mateixos que a Madrid han posat el recurs al Tribunal Constitucional (TC) contra aquesta Llei, a València miren cap a un altre costat i plantegen ocurrències com la de hui”.

Segons Garcia “seria més fàcil que el PPCV li posara valentia a l’assumpte del recurs en el TC contra la Llei de pobresa energètica i que li demanara a Mariano Rajoy la seua retirada i així començar a treballar per les persones i no pels interessos de les elèctriques”.

“A més a més, cal que el PPCV explique quin és el reglament que ara volen desenvolupar des del seu partit. És el que garanteix que les condicions econòmiques no seran condició perquè li tallen la llum a una persona? O és aquell que fa perdre menys diners a les companyies elèctriques? Malauradament, i per les habituals polítiques antipersona del PP, la resposta sembla clara”, ha conclòs la diputada Teresa Garcia.

Garcia ha fet aquestes declaracions després que el PP haja presentat una moció a les Corts en què sol·licita al Consell desenvolupar el reglament de la llei, que assegura que es pot elaborar al marge del recurs del Govern, segons ha afirmat en un comunicat el portaveu d’Indústria del grup parlamentari popular, Vicente Casanova.

En la moció proposada pel PP s’insta el Consell a redactar i publicar el reglament en un “termini màxim de tres mesos”, elaborar i executar un pla de desenvolupament de micromesures d’eficiència energètica, crear un fons valencià per a l’eficiència energètica i de garantia de subministraments bàsics, planificar accions perquè els ajuntaments puguen atendre les sol·licituds de declaració de llar en situació de vulnerabilitat social i habilitar fons i assignar recursos.

Segons Casanova, el PP es va abstindre en el seu moment perquè “el corró del Botànic no va voler admetre les esmenes parcials presentades que haurien simplificat l’aplicació de la Llei, ja que haurien evitat càrregues innecessàries als Ajuntaments, i, sobretot, haurien permés la seua aplicació immediata i, per tant, l’aplicació de les ajudes a la gent per a pal·liar la pobresa energètica”. Casanova ha insistit que sense reglament “no és possible, per exemple, declarar com a ‘llar en situació de vulnerabilitat social’ cap família i, com a conseqüència, no poden optar a les suposades ajudes inexistents”.

Comparteix

Icona de pantalla completa