Diari La Veu del País Valencià
Les visites als museus festius de València creixen fins a un 28% respecte de l’any passat

Les visites als tres museus gestionats per la Regidoria de Cultura Festiva de València s’han incrementat entre un 3% i un 28% durant el passat mes de novembre, en comparació al mateix període del 2017. Es tracta d’un “rècord” de creixement liderat pel Museu de la Setmana Santa Marinera, tot i que la majoria de visites s’han registrat en el Museu del Corpus-Casa de les Roques, informen des de l’Ajuntament de la ciutat.

Per volum de visites, la Casa de les Roques ha anotat un notable augment de visitants l’any de la seua remodelació, amb un total de 6.068 usuaris al novembre i un 19% més en comparació al mateix mes de 2016, detalla l’Ajuntament en un comunicat. Aquest museu compta des de fa uns mesos amb una galeria d’exposicions fotogràfiques temporals i amb materials audiovisuals en diversos idiomes que serveixen de complement a les peces materials pròpies de la històrica ‘festa grossa’ de València.

Pel que fa al Museu Faller, situat a Montolivet, durant el passat mes de novembre va registrar un total de 5.106 visitants, un 3,7% més que l’any passat, quan el van visitar 4.920 persones. D’aquesta manera, es posiciona com el segon museu festiu més visitat, coincidint amb l’aniversari de la declaració de la festa de les Falles com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco. Fins al moment, ha registrat un total de 103.024 visites individuals.

El responsable de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha valorat novembre del 2017 com “un nou mes de rècord de visitants” i ha destacat l’aposta del Govern de la Nau per “fer de les nostres festes un referent cultural”. “Les últimes xifres visitants “permeten parlar de la consolidació d’aquests museus com a referents culturals i turístics per a la ciutat”, ha assegurat, abans d’avançar que els increments globals del conjunt de l’any “fan preveure que el 2017 s’hauran registrat xifres rècord d’assistència”.

Comparteix

Icona de pantalla completa