Diari La Veu del País Valencià
Aemet decreta l’alerta groga per vent a Castelló i València aquest diumenge

Les demarcacions de València i Castelló estan en avís groc aquest diumenge per intervals de vent fort que podran arribar als 90 km/h en zones de l’interior. Les ratxes de l’oest moderat augmentaran d’intensitat a partir de la vesprada i seran “de caràcter molt fort”, segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Es tracta d’un dels efectes de l’arribada a la Península d”Ana’, la primera borrasca amb nom, que apareixerà per la costa cantàbrica aquesta jornada i afectarà bona part de la Península i les Illes Balears amb vents i precipitacions abundants, si bé al País Valencià i Múrcia les pluges seran més febles i disperses.

L’avís per vent fort va acompanyat de l’alerta en nivell taronja (risc elevat) per incendis forestals en gran part del territori valencià: a tota la demarcació de Castelló, l’interior de la de València i el nord de la d’Alacant. En la resta baixa a verd (sense risc), segons el Centre de Coordinació d’Emergències 112 de la Generalitat Valenciana.

Dilluns, 11 de desembre, es mantindran les ratxes de vent de fins a 80 km/h i els cels coberts, amb algunes precipitacions al matí i clars cap al capvespre. Les temperatures baixaran, sobretot les mínimes al final del dia, i hi haurà alguna gelada dèbil a l’interior.

Comparteix

Icona de pantalla completa