Diari La Veu del País Valencià
Compromís denuncia en Fiscalia un enriquiment indegut pel projecte Benicàssim Golf
RedactaVeu / Castelló de la Plana

El membre de Compromís a Benicàssim Juan Manuel Segarra, acompanyat pel regidor d’aquesta formació Domingo Ferrando, ha presentat aquest matí a la fiscalia de Castelló una denúncia per a que aquesta investigue “en base a quins criteris es van concedir hipoteques per una quantitat propera als 40 milions d’euros”, sobre els terrenys no edificables del projecte anomenat Benicàssim Golf.

.

Segons Segarra, “es varen concedir unes cèdules de garantia urbanística per part del Consistori, sobre uns terrenys no edificables”, la qual cosa ja considera “una irregularitat”.

Però a més, segons Segarra, “es va garantir durant un any l’edificabilitat d’aquests solars davant d’una entitat de crèdit, Bancaixa, a efectes que es pugueren hipotecar, el que va suposar uns crèdits de vora 40 milions d’euros per a l’agent urbanitzador”.

Des de Compromís consideren que “mai s’han complit les condicions ni per a donar les cèdules de garantia urbanística”, ja que “falten” informes favorables, com el de l’enginyer de camins, el qual depèn que la Conselleria indique el termini d’execució del Barranc de la Parreta, “situació que mai ha tingut lloc”.

A més, la formació nacionalista sosté que tampoc, en qualsevol cas, amb una falta de garantia d’edificabilitat, “havien d’haver concedit el crèdit amb un aval sense comptar amb cap informe tècnic d’edificació i urbanització”, ha incidit.

Per al portaveu de Compromís, es tracta “d’una mostra més del saqueig al qual han estat sotmeses les entitats de crèdit valencianes”, com en aquest cas Bancaixa, “que amb la connivència dels seus directius han concedit préstecs amb nul·les garanties de cobrament, i que ha desembocat al anul·lar-se el projecte del Golf per part del Tribunal Suprem, en un retornament de les parcel·les mitjançant dació en pagament al banc, amb la pèrdua de pràcticament tot el valor del sòl”, ha remarcat.

El regidor de Compromís Domingo Ferrando ha anunciat que posaran aquesta mateixa documentació també en mans de la Fiscalia anti-corrupció, “ja que considerem que el assumpte és suficientment greu perquè s’investigue a fons”.

Comparteix

Icona de pantalla completa