Diari La Veu del País Valencià
Gergiev i el debut de la pianista Martha Argerich per a celebrar els 75 anys de l’Orquestra de València

Dimarts vinent, 12 de desembre, comença el període de renovació d’abonaments dels 15 concerts corresponents a la temporada d’hivern del Palau de la Música de València. Una temporada que la presidenta del Palau, Glòria Tello, ha qualificat de “magnífica”, ja que combina “l’excel·lent programació d’aniversari de l’Orquestra de València i la visita d’orquestres i formacions especialitzades internacionals” amb “la presència de llegendaris pianistes, grans veus líriques i música de cambra de moltíssima qualitat”. Tello ha afegit que “podrem assistir a l’esperat debut de la pianista Martha Argerich i a la fita de reunir a la Sala Iturbi la nostra Orquestra amb la Simfònica del Teatre Mariinski de Sant Petersburg sota la direcció del mestre Gergiev”.

El públic podrà renovar el seu abonament fins al 19 de desembre, amb uns preus que van dels 348 € per a Amfiteatre i Butaca, fins als 174 € per a Fons, passant pels 261 € per a Tribuna. L’abonament començarà l’11 de gener amb “una de les mítiques pianistes que mai no havia visitat el Palau, Martha Argerich”, segons indiquen des del Palau en una nota de premsa. Interpretarà un programa amb obres de Liszt, Xostakóvitx i Schumann. Altres pianistes que arribaran són Grigori Sokolov; Hèlene Grimaud, que interpretarà el Concert de Schumann amb la Philharmonia Zurich i Fabio Luisi; Elisabeth Leonskaja i el llegendari Borodin Quartet amb la Sonata de Beethoven, i Nelson Freire.

Tornen Europa Galante i Fabio Biondi per a interpretar l’Stabat Mater de Pergolesi, mentre que Les Dissonances faran la integral de Concerts per a violí de Mozart, amb el violinista David Grimal. “Debuta també la que és considerada nova diva del moment, la soprano russa Olga Peretyatko, amb un recital”, informen en la nota de premsa. Altres grans veus líriques seran la valenciana Ofelia Sala i Nancy Fabiola Herrera.

Per la seua banda, l’Orquestra de València, immersa en la celebració del seu 75é aniversari, s’unirà al Mariinski de Sant Petersburg, sota la direcció del mestre Valery Gergiev el 15 de febrer. El seu titular, Ramón Tebar, dirigirà un programa amb el pianista valencià Josu de Solaun. L’Orquestra serà dirigida també per Yaron Traub, acompanyat pel violinista Nicolaj Znaider, el 12 de gener; el 19 de gener, per Lorenzo Viotti, amb la violinista Leticia Moreno; el 2 de març, amb Roberto Forés, i el 9 de març, amb Pablo González, que dirigirà un programa amb la flauta María Dolores Vivó i l’arpa Luisa Domingo, de la mateixa orquestra.

Comparteix

Icona de pantalla completa