Diari La Veu del País Valencià
La borrasca ‘Ana’ provoca ratxes de vent de 90 quilòmetres i ones de cinc metres

La ciclogènesi explosiva ‘Ana’, que va arribar ahir diumenge al territori espanyol, manté en alerta groga el País Valencià amb vents de fins a 90 quilòmetres per hora i ones que poden arribar als 5 metres d’altura, segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Així, aquesta matinada, s’han produït ratxes de vent a Bunyol de 83 km/h, mentre que Xelva ha patit ratxes de 78 km/h; Utiel, de 72 km/h; Llíria, de 71 km/h; Vilafranca, de 66 km/h; l’aeroport de València, de 65 km/h; Xàtiva, de 63 km/h, Ontinyent, de 62 km/h; Montanejos, de 60 km/h; Castelló, de 59 km/h; el Pinós, de 57 km/h; València, de 54 km/h; Torreblanca, de 54 km/h; Xalans, de 54 km/h, i Vinaròs, de 51 km/h. Les previsions d’Aemet apunten que el vent disminuirà a moderat al llarg de la vesprada.

Així mateix, la regidora delegada de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de València, Pilar Soriano, ha comunicat el tancament provisional, fins a les 15 hores, dels parcs de Vivers, dels Orriols i de Marxalenes per les fortes ratxes de vent. Soriano ha explicat que davant les previsions i l’alerta pel vent “la prioritat màxima és la seguretat de la ciutadania”, motiu pel qual s’ha procedit a tancar al públic aquestes zones verdes de la ciutat.

Comparteix

Icona de pantalla completa