La borrasca 'Ana' provoca ratxes de vent de 90 quilòmetres i ones de cinc metres

S'ha decretat l'alerta groga al País Valencià
/ València
11 desembre 2017 01:00h
Les ratxes de vent han arribat als 90 quilòmetres per hora en algunes localitats del territori valencià.

La ciclogènesi explosiva 'Ana', que va arribar ahir diumenge al territori espanyol, manté en alerta groga el País Valencià amb vents de fins a 90 quilòmetres per hora i ones que poden arribar als 5 metres d'altura, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Així, aquesta matinada, s'han produït ratxes de vent a Bunyol de 83 km/h, mentre que Xelva ha patit ratxes de 78 km/h; Utiel, de 72 km/h; Llíria, de 71 km/h; Vilafranca, de 66 km/h; l'aeroport de València, de 65 km/h; Xàtiva, de 63 km/h, Ontinyent, de 62 km/h; Montanejos, de 60 km/h; Castelló, de 59 km/h; el Pinós, de 57 km/h; València, de 54 km/h; Torreblanca, de 54 km/h; Xalans, de 54 km/h, i Vinaròs, de 51 km/h. Les previsions d'Aemet apunten que el vent disminuirà a moderat al llarg de la vesprada.

Així mateix, la regidora delegada de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de València, Pilar Soriano, ha comunicat el tancament provisional, fins a les 15 hores, dels parcs de Vivers, dels Orriols i de Marxalenes per les fortes ratxes de vent. Soriano ha explicat que davant les previsions i l'alerta pel vent "la prioritat màxima és la seguretat de la ciutadania", motiu pel qual s'ha procedit a tancar al públic aquestes zones verdes de la ciutat.

next