Diari La Veu del País Valencià
‘Santa Llúcia, porrat i llibres’, quan la literatura en valencià és el millor regal de Nadal

Va de Llibres, l’associació integrada per sis editorials independents, organitza per segon any consecutiu la festa del Porrat de Santa Llúcia, que tindrà lloc aquest dimarts 12 de desembre, a les 19 hores, al pati del Col·legi de l’Art Major de la Seda. La fita servirà per a presentar la campanya nadalenca de foment del llibre: ‘Per Nadal regala llibres valencians, troba’ls en aquesta llibreria’.

La campanya naix de la col·laboració entre editorials i llibreries valencianes per a promocionar el llibre en valencià en Nadal i anima la ciutadania a adquirir els regals de les festes nadalenques als xicotets comerços dels nostres barris i pobles. Aquesta segona edició compta amb la col·laboració de 68 llibreries de tot el País Valencià, des de Vinaròs i Morella a Elx, encara que la majoria estan concentrades a la ciutat de València i les comarques centrals, segons expliquen a través d’un comunicat.

Així, Va de Llibres recomana títols per a totes les edats i butxaques com La memòria de les ones, de Pepa Guardiola (Balandra Ed.); País Valencià. Avui i demà, de Marina Aparicio i d’altres (Balandra Ed.); El Mondúver a tir de pedra, de V. Cervera i O Martí (Bullent); La llum de les estrelles mortes, de J.M. Vidal (Bullent); Verdcel. De plantes, talaies i cims (i un aroma), de Verdcel (Edicions 96); Odissea, el viatge de Ningú, d’Elies Monxolí (Edicions 96); Tirant Lo Blanc per a infants, de Salvador Vendrell (Onada Edicions); 20.000 llegües de viatge submarí, d’Antonis Papatheodoulou (Onada Edicions); Joan Baldoví. En clau valenciana, de Salvador Vendrell (Perifèric Edicions); Nosaltres, els fusterians, edició a cura de S. Vendrell i J. Lozano (Perifèric Edicions); Jo sóc així i això no és un problema, de Fani Grande (Vincle), i El món de Pao, de J. Arrandis, P. Ferrando i J. Arrandis (Vincle).

El Porrat de Santa Llúcia compta amb la col·laboració del Gremi de Llibrers de València, que presentarà la seua campanya ‘Nadal de Llibres’ i el suport de les Corts Valencianes, la Diputació de València, el Col·legi de l’Art Major de la Seda, la Confraria de Sant Jeroni, la Confraria de Santa Llúcia, Dulcesol, Bodegas Vicente Gandia, la Llibreria La Moixeranga de Paiporta, Colevisa, Crea Sinergias i la Societat Coral El Micalet, que s’ha encarregat de les actuacions musicals amb els alumnes de l’Institut Musical Giner i el grup de danses Alimara, organitzacions que pertanyen a aquesta centenària societat coral valenciana.

Durant la festa del Porrat, Va de Llibres presentarà el seu premi de narrativa en valencià per a autors menors de 35 anys. La primera edició d’aquest premi es lliurarà durant el Porrat de Santa Llúcia 2018.

Va de Llibres és una associació integrada per sis editorials independents valencianes (Balandra Edicions, Edicions del Bullent, Edicions 96, Onada Edicions, Perifèric Edicions i Vincle Editorial) que han fet confluir sinergies per a promocionar el llibre en valencià. Les sis plegades compten amb una producció de més de 100 títols anuals amb temàtiques tan diverses com la narrativa infantil i juvenil, l’assaig, l’àlbum il·lustrat, la poesia, la narrativa per a adults o els llibres de temàtica variada com la gastronomia, la ciència o el coneixement del territori.

Comparteix

Icona de pantalla completa