Diari La Veu del País Valencià
CCOO i UGT exigeixen la paralització dels sondejos al Golf de València
RedactaVeu / Alacant

CCOO de l’Alacantí-Les Marines i UGT l’Alacantí-la Marina, lliuraran demà al Registre de la Subdelegació de Govern d’Alacant al·legacions a l’Estudi d’Impacte Ambiental dels sondejos sísmics de la petroliera Capricorn Spain Limited en aigües del Golf de València.

L’acte forma part de la campanya que tots dos sindicats estan desenvolupant amb l’objectiu d’impedir els impactes negatius que sobre el medi ambient i sobre l’economia del País Valencià i de les Illes Balears tindrà l’estudi i posterior explotació del subsòl marí com a magatzem d’hidrocarburs.

Aquesta campanya d’al·legacions planteja la paralització de les prospeccions per la important deterioració mediambiental i econòmica que suposarà per a sectors tan importants per a aquesta comunitat com el turisme i la pesca.

L’objectiu de les prospeccions és elaborar un mapa del subsòl marí amb el qual detectar formacions geològiques susceptibles d’emmagatzemar hidrocarburs per a procedir, a continuació, a la seua perforació i, de trobar-se en ells petroli, continuar l’explotació comercial del jaciment.

L’estudi d’impacte ambiental al que es presenten les al·legacions no té en compte que el projecte està fragmentat, la qual cosa fa que alguns riscos ambientals estiguen infravalorats. A més, existeix un ampli i rotund rebuig social al projecte. Sembla que l’Estudi d’Impacte Ambiental evita analitzar impactes mediambientals de gran importància per a no haver de declarar la inviabilitat del projecte.

D’altra banda, recentment, el Consell de CCOO PV va aprovar una resolució rebutjant aquest tipus de sondejos que corresponen a un model energètic “altament contaminant i insostenible”, sense que, a més, siga generador d’ocupació local.

En primer lloc pel principi de precaució se sol·licita la paralització d’aqueixos projectes com les prospeccions petrolíferes a les costes valencianes d’extracció de gas natural en pissarres i esquists pel procediment de fractura hidràulica o ’fracking’ a la zona del Maestrat i la construcció d’un magatzem de gas enfront de les costes de Castelló.

Aquest sindicat va instar al Govern al fet que centrara els seus esforços en el desenvolupament de les energies renovables disminuint la nostra dependència energètica i permetent-nos avançar cap a un model productiu sostenible, que genere ocupacions verdes i de qualitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa