El Consell convocarà 200 places per a reduir la temporalitat en empreses i fundacions públiques

Els sindicats i la Generalitat han arribat a un acord per a oferir tots els llocs de treball que permet la taxa de reposició
/ València
11 desembre 2017 01:00h
Convocarn la totalitat de les places que permeta la Llei de Pressupostos de l\'Estat, durant els pròxims 3 anys.

El Consell convocarà totes les places del Sector Públic Instrumental de la Generalitat que permeta la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat i esgotarà així les possibilitats legals i administratives de la norma estatal amb l'objectiu de reduir al mínim possible la temporalitat i aconseguir així l'estabilitat laboral, segons l'acord adoptat aquesta vesprada en la Comissió de Diàleg Social. Aquest òrgan de consulta, debat i participació es va constituir l'estiu de 2016 per a tractar les qüestions que afecten el personal del conjunt dels ens del sector públic valencià i reuneix representants del Consell i dels sindicats. 

És la primera vegada que representants del Consell i dels sindicats pacten i rubriquen un acord per a reduir la temporalitat en el Sector Públic Instrumental de la Generalitat. "Aquest govern aposta per l'estabilitat laboral i no per la generació d'ocupació precària i opaca, com feien els governs anteriors", ha asseverat la presidenta de la Comissió del Diàleg Social i secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, María José Mira. 

Conforme amb la decisió adoptada, en primer lloc es convocaran totes les places que permet la taxa de reposició atenent al fixat en la Llei de Pressupostos de l'Estat, que estableix un percentatge de reposició diferent segons la naturalesa jurídica que tinga cada entitat i els sectors en els quals operen. 

Atenent a les dades treballades en la Comissió de Diàleg Social del Sector Públic Instrumental, la quantitat de places del sector públic valencià que eixiran convocades a partir d'aquesta taxa de reposició serà, més o menys, de 200. 

A més, i amb l'objectiu de poder reduir l'actual taxa de temporalitat del sector públic instrumental valencià, es convocarà la totalitat de les places que permeta la Llei de Pressupostos de l'Estat, amb caràcter excepcional i durant els pròxims 3 anys. 

Així mateix, es convocaran les places del personal amb contracte indefinit no fix, condició que van adquirir algunes persones per la via d'una sentència judicial. La secretària autonòmica ha explicat que "hem acordat depurar les dades de totes les entitats en un període de dos mesos perquè cada entitat presente, basant-se en la llei, el nombre de llocs de treball que puga convocar". 

En la reunió de la Comissió del Diàleg Social del Sector Públic Instrumental celebrada hui s'ha aprovat la constitució d'un grup de treball tècnic que s'encarregarà de realitzar un seguiment de la bona marxa de tot el procés i de les convocatòries de 2018. 

Mira ha destacat que "la tasca que desenvoluparà aquest grup de treball serà essencial perquè ens permetrerà prendre les decisions més adequades per al millor funcionament dels ens que formen el sector públic amb la mirada posada en l'estabilitat de l'ocupació".

next