Diari La Veu del País Valencià
La valenciana María Emilia Adán García, al capdavant del Col·legi de Registradors de la Propietat de l’Estat

La candidatura encapçalada per la registradora de la propietat valenciana María Emilia Adán García ha resultat vencedora en les eleccions celebrades aquest dilluns al Col·legi de Registradors de la Propietat, Mercantils i de Béns Mobles de l’Estat. Els registradors han donat suport amb els seus vots al projecte d’Adán, la primera dona que presidirà aquesta institució.

L’equip liderat per la registradora valenciana s’ha imposat a altres dues candidatures que concorrien a les eleccions d’àmbit estatal, liderades per Gonzalo Aguilera (actual president) i María Sonsoles Rodríguez-Vilariño, segons ha informat l’entitat col·legial valenciana.

La candidatura integra, a més, una altra registradora molt vinculada a Castelló: Mercedes Ríos. Les eleccions han comptat amb una participació molt elevada, que ha superat el 89%.

María Emilia Adán ha sigut degana autonòmica del País Valencià durant els últims huit anys, a més de directora del Centre d’Estudis Registrals del Territori de 2002 a 2010. Natural de Sogorb, ha treballat als registres de la propietat de Viver, Gandia-4, Manises i Gandia-1 (on exerceix en l’actualitat), així com als de Sogorb, Nules-2 i València-5 en interinitat.

Llicenciada en Dret per la Universitat de València i premi extraordinari de llicenciatura, va accedir al cos de registradors de la propietat en 1988. És membre de la Comissió del Protectorat de Fundacions del País Valencià i presidenta de Conviventia, Associació de Registradors per l’arbitratge, la mediació i la conciliació.

Per la seua banda, Mercedes Ríos ha sigut tresorera de la Junta Autonòmica durant els últims 15 anys, a més de vocal d’oficines liquidadores de Castelló. Destinada als registres d’Ugíjar, Aliaga, Viver, Castelló 4, Castelló-1 i València-5, va ser membre del Consell de Redacció de la revista ‘Lunes 4,30’ durant una dècada.

La nova Junta de Govern del col·legi nacional tindrà doncs una important presència de registradors valencians, als quals acompanyen en la seua comesa altres deu procedents de diverses regions espanyoles: José Miguel Tabares, Jorge Salazar, Pilar Rodríguez, Fernando Acedo-Rico, José María Ramírez, Eduardo Entrala, Rocío Perteguer, José María de Pablos, Enrique Maside i Manuel Ballesteros.

La nova presidenta substitueix en el càrrec a Gonzalo Aguilera, titular del registre de la propietat número 1 de Dénia, que ha estat al capdavant de la corporació col·legial des d’octubre de 2013.

Comparteix

Icona de pantalla completa