Diari La Veu del País Valencià
Baldoví critica que el PP prioritze la reforma de l’Estatut canari per davant del valencià per a aprovar els PGE

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha criticat que el PP prioritze l’aprovació de la reforma de l’Estatut canari per davant del valencià per a aconseguir així aprovar els seus Pressupostos Generals de l’Estat. Baldoví ha assegurat que no es pot permetre que “les normes institucionals bàsiques dels territoris, i també els sistemes de finançament, es convertisquen en un xantatge més des del govern espanyol a les comunitats autònomes”.

El diputat valencià, en una compareixença davant els mitjans, ha advertit que els drets de la ciutadania no poden estar al servei dels vots que necessita el PP. Baldoví ha fet aquestes declaracions moments abans de la constitució de la ponència que s’encarregarà d’abordar el nou text de l’Estatut canari i les esmenes presentades. En aquest sentit, el portaveu de Compromís ha dit que no entén que l’Estatut valencià que va entrar en el Congrés en 2011 “continue sense debatre’s”. “No pot ser que el PP, per a poder aprovar els seus pressupostos, reforme un estatut abans que l’altre. Els valencians i les valencianes tenim des de 2011 els nostres drets socials aparcats al Congrés gràcies al filibusterisme parlamentari del PP”, ha insistit.

Així mateix, Compromís ha registrat una bateria de preguntes parlamentàries en aquest sentit per a saber “si considera –el govern espanyol– que és raonable que la reforma d’una única disposició addicional d’un estatut d’autonomia es demore quasi set anys” i si “pensa dur a terme alguna iniciativa perquè es debata i s’aprove definitivament aquesta reforma”.

Comparteix

Icona de pantalla completa