Diari La Veu del País Valencià
El turisme creix un 24% durant el pont de desembre respecte a l’any passat

El nombre de turistes s’ha incrementat un 24% en aquest pont de desembre al País Valencià respecte al de l’any anterior, segons ha informant aquest dimarts el secretari autonòmic de l’Agència Valenciana de Turisme (AVT), Francesc Colomer. També ha instat a mantindre “el radar obert” i “una visió estratègica que mai capitule”.

Colomer ha realitzat aquestes declaracions als mitjans a les Corts en ser preguntat per la marxa del pont des del punt de vista turístic i sobre si ha influït la situació de Catalunya en el nombre de visitants al territori. Segons el secretari autonòmic de l’AVT, és “molt prematur parlar de causa-efecte respecte a Catalunya”, encara que “en aquest món global la geopolítica ens condiciona: el que passa en el Mediterrani, Trump, el Brèxit i caldrà anar reposicionant la nostra competitivitat, cuidant els mercats convencionals i els emergents, tenir una visió estratègica que mai capitule i el radar ben despert perquè ens vaja ve com a valencians i espai turístic”.

En qualsevol cas, ha ressaltat que “les xifres han sigut bones, ja que han crescut un 24% respecte a l’any anterior” i, més enllà dels ponts i altres festivitats, “estem davant d’un 2017 francament dinàmic”, ha subratllat.

En aquest sentit, ha apuntat que al País Valencià “s’ha avançat en rendibilitat, competitivitat i consum de productes” com el patrimoni, la cultura, la gastronomia o les festes. “No solament som sol i platja”, ha celebrat Colomer, qui ha atribuït aquest “gran mèrit” a “l’ecosistema publicoprivat” que conforma el sector turístic.

Comparteix

Icona de pantalla completa