Diari La Veu del País Valencià
La Caixa té via lliure per a fer el CaixaForum a l’Àgora

La Ciutat de les Arts i les Ciències de València (CACSA) realitzarà els tràmits legals oportuns per a la contractació de l’espai de l’Àgora amb la Fundació La Caixa amb la finalitat d’instal·lar-hi un CaixaForum. Aquest fet ocorrerà una vegada finalitzat el termini establit pel complex d’oci que s’encarrega de la presentació de propostes per a l’explotació d’un centre cultural al recinte de l’Àgora, situat a la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Segons detalla la Generalitat a través d’un comunicat, el passat 4 de desembre va acabar el termini atorgat per CACSA perquè les entitats interessades pogueren manifestar la seua voluntat d’accedir al dret de superfície per a la constitució, instal·lació i explotació d’un centre cultural a l’interior de l’edifici de l’Àgora, d’acord amb l’anunci d’informació pública promulgat el 3 de novembre de 2017 en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

La Fundació La Caixa va formular una proposta formal per a la construcció d’un CaixaForum com a resposta, amb un cost de 18 milions d’euros en infraestructures. La proposta comporta la constitució d’un dret de superfície per tal de procedir a la construcció, instal·lació i explotació d’aquest contenidor cultural a càrrec de la Fundació durant un període de 50 anys, amb la posterior reversió a CACSA d’allò que es construisca una vegada expirat el citat termini.

Segons l’anunci, el cost aproximat de la inversió en infraestructures es fixa en 18 milions d’euros, quantitat a la qual s’uneix un compromís d’inversió anual en continguts culturals al voltant de 5 milions d’euros. No s’ofereix cap cànon addicional.

Una vegada finalitzat el termini previst amb l’oferta de la Fundació la Caixa com a únic aspirant, l’Àgora –l’últim edifici construït de la Ciutat de les Arts i les Ciències– passarà a encarar els seus últims tràmits documentals per a convertir-se en el huité Caixaforum d’Espanya. L’objectiu és que puga inaugurar-se el 2020.

Comparteix

Icona de pantalla completa