Intervinguts 520 quilos de cocaïna ocults en un contenidor al Port de València

El ministre de l'Interior remarca que en el darrer any s'han confiscat 30.890 quilos d'aquesta droga, un 104,2% més que en el 2016
/ València
13 desembre 2017 01:00h
Agents de la Guàrdia Civil i de la policia espanyola han intervingut en l\'operació que s\'ha realitzat després d\'un any d\'investigacions.

Agents de la Guàrdia Civil i de la policia espanyola han intervingut, en una operació coordinada entre els dos cossos, 520 quilos de cocaïna ocults en un contenidor al Port de València. En roda de premsa, el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha donat a conéixer els detalls d'aquesta intervenció, realitzada després de més d'un any d'investigacions amb col·laboració amb l'Agència Tributària. Zoido ha informat que les investigacions van conduir a analitzar moviments de diferents empreses que realitzaven enviaments de contenidors des de diferents ports de Sud-amèrica. En concret, el contenidor on s'ha trobat la droga estava a l'interior d'un vaixell que provenia dels Estats Units i havia fet escala en diferents ports d'aquest continent. El ministre ha afegit que la cocaïna decomissada té un grau de puresa del 80% i podria arribar a tenir un valor al mercat d'uns 18 milions d'euros.

En la seua compareixença davant els mitjans, Zoido ha remarcat que aquesta és la tercera gran operació contra la droga en aquestes darreres setmanes, després del decomís de 330 quilos d'heroïna al Port de Barcelona el passat 21 de novembre i que la passada setmana s'intervingueren 6 tones de cocaïna al port d'Algesires. En el cas de la intervenció al Port de València, la droga viatjava en un contenidor que transportava ametles. 

El ministre ha dit que al llarg d'aquest 2017, s'han confiscat 30.890 quilos de cocaïna (un 104% més que l'any passat) i 440 quilos d'heroïna (un 88,8% més), així com 16.531 quilos de marihuana (un 57,7% més) i 815.924 plantes de cànnabis (1 49,43% més). Zoido ha felicitat les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i els funcionaris de l'Agència Tributària i Vigilància Duanera per la tasca contra el narcotràfic que ha permés aquest any obtenir una xifres rècord i que ha suposat "un cop dur per a les organitzacions i xarxes de narcotraficants". 

next