Diari La Veu del País Valencià
La ‘Crida’ dóna el tret d’eixida a les Falles 2014
Europa Press / València

La Fallera Major de València d’enguany, Carmen Sancho, com a màxima representant de les festes josefines serà l’encarregada d’animar, des de les Torres de Serrans, a participar en tots els actes programats. La ‘Crida’ arrancarà a les 19.30 hores amb un espectacle a càrrec de l’empresa valenciana Carros de Foc.

La convocatòria culminarà amb un castell de focs artificials a càrrec de la Pirotècnia Valenciana de Llanera de Ranes.

Els actes organitzats amb motiu del ‘Dia de la Crida’ començaran a les 7.00 hores d’aquest diumenge amb la presència dels màxims representants de la festes falleres en Sant Joan de l’Hospital per a visitar la Capella de Santa Bàrbara, patrona dels pirotècnics. A més, a la mateixa hora, arrancarà el repartiment de ‘trons de bac’ entre tots els acreditats per a la ‘despertà’, des de la Glorieta fins al carrer la de la Pau prop del carrer Comèdies.

Poc després, sobre les 7.15 hores començarà, amb 2.000 persones acreditades, la ‘macrodespertàinfantil’ pels carrers de la Pau i Sant Vicent fins arribar a la Plaça de l’ajuntament. Així mateix, sobre les 7.30 hores, també amb el mateix nombre d’acreditats, s’iniciarà la ‘macrodespertà’ pel mateix recorregut. Mitja hora després, sobre les 8.00 hores, està prevista davant del consistori la apoteosis final a càrrec de l’empresa Pirotècnia Valenciana de Llanera de Ranes.

Pilota, Bandes i mascletà

Després d’aquest acte, la Junta Central Fallera (JCF) oferirà, també a la Plaça de l’ajuntament, un desdejuni faller per a tots els participants en les despertades. Posteriorment, a partir de les 10.00 hores es disputaran al Trinquet de Pelayo les finals Campionat Faller de Pilota Valenciana, i a les 12.30 hores, la també tradicional Entrada de Bandes de Música, una convocatòria que es desenvolupa des de l’any 2004 per iniciativa de la Delegació de Cultura de la JCF.

Aquest acte donarà pas, a les 14.00 hores, a la ‘mascletà’ que es dispararà, també davant de l’ajuntament i a l’estil tradicional, a càrrec de la Pirotècnia Valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa