Xavier Rius tanca files amb l'equip del MuVIM per a allunyar-se de la idea de ser subseu de l'IVAM

El diputat i els responsables del museu han abordat aspectes de la programació del 2018 i 2019
/ València
13 desembre 2017 01:00h

El diputat de l'Àrea de Cultura, Xavier Rius, ha mantingut una reunió de treball amb l'equip directiu del Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM). Han assistit a la trobada l'equip directiu del MuVIM, format per Rafael Company, director; Carmen Ninet, subdirectora, i Amador Griñó, cap d'exposicions.

La reunió ha servit per a conéixer i perfilar aspectes relacionats amb el programa d'exposicions temporals, així com amb les activitats didàctiques derivades. També s'hi han abordat qüestions relatives a la col·laboració amb altres persones i institucions que mantindran vincles amb el MuVIM durant els propers mesos, bé amb la cessió de peces o bé amb la col·laboració o participació en diversos estudis. El MuVIM continuarà el 2018 mantenint el mateix pressupost i amb algunes millores en el seu personal gestor, segons han informat a través d'un comunicat.

El seu director, Rafael Company, afirma que el museu continua vindicant-se com "un museu actiu de les idees", alhora que ha incidit que "estem ultimant una programació que farem pública en el mes de gener". Amb aquesta reunió de treball s'aborden vectors de projecció per als mesos vinents que queden orientats a àmbits com són la recuperació de la memòria dels valencians, amb estudis i presentacions d'objectes de la iconografia valenciana dels darrers segles; la col·laboració amb altres entitats, amb la continuació de projectes com el de fotoperiodisme, Fragments, avalat per la Unió de Periodistes, o la presència d'artistes contemporanis en actiu que aborden plantejaments que aprofundeixen en el pensament i en la crítica de la societat actual.

"El MuVIM és un aparador ideal per a continuar fent una tasca activa a favor d'una ciutadania, a la qual hem de facilitar continguts de qualitat, necessàriament més enllà del pur entreteniment", ha explicat per la seua banda Xavier Rius. En eixe sentit, el MuVIM "resulta, a hores d’ara, un aparador excel·lent per a promoure i difondre el coneixement i educar tant en el gaudi estètic com en aspectes crítics envers la nostra societat".

La reunió mantinguda aquest dimecres ve precedida per la informació apareguda en les últimes setmanes, on s'indicava que des de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) es pretén que el MuVIM passe a formar part dels espais que dirigeix José Miguel García Cortés, de manera que es convertisca en una subseu de l'IVAM, una possibilitat que des del museu que dirigeix Rafael Comapany van descartar i que va ser qualificada com a "OPA hostil".

next