Diari La Veu del País Valencià
La Diputació de València aprofita l’economia verda per a combatre l’estigma en salut mental

L’àrea de Benestar Social de la Diputació de València ha presentat aquest dimecres el projecte ‘L’economia verda, una resposta a l’estigma en salut mental’. El pla té l’objectiu d’acabar amb l’estigma que pateixen les persones amb problemes de salut mental, afavorint la seua integració en la societat i respectant la diversitat funcional.

En el pla s’han involucrat per primera vegada totes les escoles de la corporació provincial, segons indica la Diputació en una nota, “des de la de Viticultura i Enologia de Requena fins a la de Capatassos de Catarroja”. “És una experiència didàctica, educativa, però que dóna una possibilitat de vida als pacients que estan allà de treball real”, ha assenyalat la diputada de l’àrea, Mercedes Berenguer.

El projecte, que es duu a terme al Psiquiàtric de Bétera, inclou un itinerari botànic, un jardí, un hort agroecològic de plantes medicinals i aromàtiques i un hort agroecològic d’hortícoles, a més de la gestió de residus, amb la separació d’aquests des de l’origen i l’elaboració de compostatge. En el treball diari participaran els pacients del centre com a complement terapèutic i eina d’integració.

Toni Pla, director d’Infermeria del Psiquiàtric de Bétera, ha indicat que el pla “suposarà que la diversitat funcional estiga el més normalitzada possible i es reflectisca la realitat i el dia a dia que existeix en qualsevol municipi, veure les patologies mentals com una malaltia més i trencar tots els estigmes previs”. També es pretenen integrar activitats per a centres escolars, amb la finalitat de treballar en la normalització de la situació dels pacients i de la visibilitat de les malalties mentals.

“Volem, d’una banda, donar formació al pacient del centre hospitalari per a la seua possible incorporació en un futur a la vida laboral, i per una altra treballar diferents aspectes terapèutics que poden ajudar als tractaments amb fàrmacs que se’ls administren”, ha afirmat Luis Roca, coordinador del projecte, qui ha afegit que “d’aquesta manera, s’aborda simultàniament la formació i la teràpia”.

Comparteix

Icona de pantalla completa