La Comissió de Memòria Històrica d'Alacant aprova la substitució de 37 noms de carrers franquistes

El PP va portar als tribunals el canvi de la llista de carrers iniciat en 2016
/ València
14 desembre 2017 01:00h
El regidor de Memòria Històrica preveu que la proposta siga ratificada en el ple de gener.

La Comissió de Memòria Històrica de l'Ajuntament d'Alacant ha acordat aquest dijous, per unanimitat, substituir 37 carrers amb noms franquistes. L'acord arriba després que en desembre de l'any passat s'iniciara el canvi de nom de 46 carrers. El grup municipal del PP va portar aquesta decisió als tribunals, que van obligar a revertir els canvis.

La comissió ha pres la decisió per unanimitat i haurà de ser el ple qui ho ratifique. "Estem molt satisfets amb l'acord històric que s'ha aconseguit", ha raonat en un comunicat l'edil de Memòria Històrica, Fernando Marcos. El regidor ha estimat que la proposta podrà portar-se al ple de gener. "Per fi llevarem dels nostres carrers els noms de persones que representen una etapa negra", ha al·legat i ha ressaltat que els partits polítics han estat "a l'altura que es mereix la ciutat".

Per la seua banda, el grup Compromís ha destacat que les juntes de districte hauran de tindre en compte el criteri de gènere quan aborden els canvis de denominació que s'inclouen en aquesta proposta i que l'acord contempla un total de 37 canvis, dels quals tres són correccions de plaques existents, un canvi de barri, tres canvis de places o passejos i 30 canvis de carrers.

En la proposta aprovada han quedat fora noves vies sense substitució d'anteriors (que es proposaran directament a Estadística per part de la Regidoria de Memòria Històrica i Democràtica, i que seguiran el tràmit ordinari en la Junta de Govern Local), així com la plaça de Calvo Sotelo, el carrer del General Primo de Rivera, el carrer de Manuel Senante, el carrer de Martínez de Velasco, el de Ruiz de Alda i l'avinguda de Vázquez de Mella.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next