Diari La Veu del País Valencià
La venda i el lloguer de parcel·les al Parc Sagunt permeten liquidar els deutes del complex empresarial

El complex empresarial Parc Sagunt ha amortitzat tots els préstecs amb els seus socis en liquidar el deute de 12 milions que tenia pendent, dels quals 6 milions corresponien a la Generalitat i altres 6, a la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), organisme públic dependent del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques. D’aquesta forma, Parc Sagunt inicia ara una nova fase de consolidació de l’activitat i de reforçament del seu paper com a palanca del creixement econòmic al País Valencià.

Segons ha explicat la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, María José Mira, “la clau per a posar a zero el comptador del deute de Parc Sagunt radica en els diners que han entrat en la societat en els últims mesos, provinents de la venda i lloguer de parcel·les, la qual cosa ha permés a la societat sanejar els seus comptes i deixar de pagar, a més, els costos financers associats a aquest deute”.

Precisament aquest dijous el Consell d’Administració de Parc Sagunt ha adjudicat la venda d’una nova parcel·la a l’empresa Fustes Castillo per un import d’1,5 milions d’euros. Així mateix, l’empresa CrownPackaging Manufacturings, SLU, dedicada a la fabricació d’envasos i embalatges, ha exercit la seua opció a compra d’una altra parcel·la que estava en dret de superfície per 4,97 milions, mentre que Inmoarnedo ha fet el mateix amb la parcel·la I1-7.2 per un valor de 2,81 milions.

Mira ha assenyalat que, “durant anys, Parc Sagunt ha sigut un pou sense fons en el qual es van enterrar milions d’euros per la mala gestió de l’anterior executiu, però ara hem aconseguit rellançar el projecte i a més convertir-ho en una àrea industrial i logística referent a Europa, que ha començat ja a generar beneficis per a la societat valenciana”. Per a la secretària autonòmica, “el desig del Consell és donar suport a tota actuació que espente la Comunitat Valenciana cap a la millora de la competitivitat i l’especialització del nostre teixit productiu, i Parc Sagunt constitueix la millor mostra d’açò”.

El projecte “que ens vam trobar la vora de la fallida”, explica Mira,”s’ha convertit en una fita empresarial i està cridat a ser un dels grans centres logístics, donada la seua posició privilegiada al centre de l’Arc Mediterrani”.

Comparteix

Icona de pantalla completa